Glasba za dobro jutro: Manu Chao, Mr. Bobby

Danes še ne, a že jutri se v Ljubljani obeta družbeno in politično kritični žur. Prihajajo Manu Chao La Ventura.

Objavljeno
08. september 2013 21.29
Delo.si
Delo.si

Manu Chao se s starima znancema, kitaristom Madjidom in bobnarjem Philippom Teboulom ter še dodatno okrepljen z basistom Gambeatom, po dveh letih vrača v Ljubljano.

Svetovno priljubljeni glasbenik in neutrudni borec za pravičnejšo globalizacijo Manu Chao vam bo v Glasbi za dobro jutro zapel že danes.

Jutri pa lahko pred Cvetličarno prisluhnete naboru legendarnih pesmi kot so El Dorado, La Chinita, Bongo Bong, Clandestino, Mi Vida, Mr. Bobby, La Vida Tombola, Me Gustas Tu, La Primavera, Merry Blues, Desperacido, Me llaman Calle, Politik Kills, Rainin in Paradise in mnogim drugim.

Koncert enega najbolj družbeno dejavnih sodobnih glasbenikov bosta ogreli dve slovenski skupini, in sicer Red Five Point Star in Hex.

Manu Chao se je z leti uveljavil kot ena najbolj popularnih ikon levičarskega in družbeno angažiranega glasbenega polja. Prepoznaven je po lastni mešanici glasbenih stilov iz različnih kultur in glasbenih žanrov (punka, rocka, skaja, reggaeja, funka, šansona, glasb sveta, zvokov ulic in barov).

S svojim protestniškim političnim aktivizmom in prikupno melodično glasbeno mešanico si je po celem svetu ustvaril močno in zvesto bazo občinstva. Slovensko občinstvo bo jutri ogrel kar pod zvezdami. Koncert bo namreč zaradi velikega zanimanja na prostem.