Glasba za dobro jutro: Martin Krpan, To ni političen song

Bela barva je za sneg, črna barva je za mrak.

Objavljeno
20. september 2012 17.31
iza košnja
Delo.si
Delo.si

Glasbeno skupino Martin Krpan bi lahko uvrstili med najbolj uspešne slovenske rock skupine - delovali so sicer med leti 1881 in 1991, pa jih še do danes nismo pozabili.

Njen član je bil med drugim Aleš Klinar (klaviature). To je tisti glasbenik, ki je po letu 1991 zaslovel tudi z Agropopom. Se spomnite, kako smo glasno prepevali njihove pesmi in nanje tudi zaplesali? Morda se še vedno smehlja ob misli, da mu je z glasbo uspelo združiti Slovence.

Od leta 1991 do danes pa se nam je uspelo tudi razdružiti. Kot sta opozorila Delova politična analitika, smo nezrela država: »Opažamo le politično naricanje in škandalozne izjave«. Spravo je (sicer ne kot prvi) predlagal predsedniški kandidat, bivši premier in predsednik DZ Borut Pahor. Političnim silam je namreč svetoval premirje in nastop proti skupnemu zunanjemu sovražniku - gospodarski krizi.

Spoznali bi lahko tudi to, da je bela barva snega, črna pa mraka.

Pesem, ki jo poslušate danes ni političen song, zato se ob poslušanju ni treba držati za glavo. Časi so res težki, a so tudi lepi. Zato si pričarajte v spomin kakšen minuli petkov večer, ali pa si zgradite novega, ki ga boste s seboj nosili še dolgo. Morda poskusite z obiskom koncerta slovenske skupine Silence v Kino Šiški?