Glasba za dobro jutro: The Dreams & Klemen Bračko, Statesboro Blues

Slovenska jamrock zasedba, ki na svojih koncerti rada gosti vrhunske glasbenike, bo zvečer imela tradicionalni koncert v gledališču Glej.

Objavljeno
18. december 2015 18.31
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Ljubezenska pesem Statesboro Blues je nastala iz ljubezensko-hrepenenjske izkušnje ameriškega blues glasbenika Blind Willieja McTella. Skladba ima več različic eno od njih je proslavila tudi slovita ameriška južnjaška rock zasedba Allman Brothers Band. Slednja pa je bila vzor in vzrok nastanku slovenske jamrock zasedbe The Dreams. Skupina, ki se je poimenovala po eni od njihovih pesmi, je že štirikrat nastopila v ljubljanskem gledališču Glej z znamenitimi gosti. Na videu se jim pri izvedi pridružil ognjevit violinist Klemen Bračko. Sicer pa bo skupina zvečer ob 19. uri nastopila Gleju.

Zasedbo The Dreams je ustanovila skupina prijateljev, ki jih druži veselje do glasbenega izražanja. Na Glejeve koncerte radi povabijo prestižne goste, letos bodo to Janez Zmazek - Žan, Jimi Pock in Klemen Teran.

The Dreams so: Andrej Vengust - Ači, Gašper Peršl, Sergej Ranđelović - Runjoe, Jure Lopatič, Mitja Kavčič, Luka Vehar, Boštjan Zorc in Vili Grdadolnik.