Glasba za dobro jutro: The Carburetors, Shot Full Of Noise

Rock 'n' roll za vse čase

Objavljeno
17. november 2015 21.37
Delo.si
Delo.si
Leta 2001 se je pet Norvežanov iz Osla, navdušenih nad rock 'n' rollom, NWOBHM in punk rockom, odločilo ustanoviti skupino The Carburetors, ki bi bila nekakšen miks med Chuckom Berrryjem in Motörhead.

Pevec Eddie Guz, basist King O' Men, kitarista Stiah Krogh in Kai Kidd ter bobnar Chris Nitro so s sproščenim, zabavljaškim nastopaštvom in glasbo več kot navdušili občinstvo, zlasti na severnejšem delu Evrope (Skandinavija, Nemčija pa tudi Češka), kjer največ nastopajo.

Leta 2004 so izdali prvi album Pain is Temporary, Glory is Forever, istega leta je norveška nacionalna televizija največkrat predvajala njihov videospot Burnout. Leto pozneje so izdali ploščo Loud Enough To Raise the Dead, leta 2008 pa so tretji album naslovili preprosto Rock 'n' Roll Forever (dve leti pozneje so ga izdali v prenovljeni različici).


Naslednjo ploščo so sicer nameravali izdati lani, a njen izzid je bil večkrat prestavljen, za zdaj velja - menda zagotovo -, da bo album Laughing in the Face of Death končno izšel pojutrišnjem, 20. novembra 2015. Da fantje tokrat mislijo resno, so potrdili z najnovejšim videospotom Shot Full of Noise.