Happy Ol'McWeasel navdušili Japonce

Preboj v tujino pripravlja tudi znamenita domača skupina, ki preigrava keltski punk.

Objavljeno
20. avgust 2014 17.05
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Svoj preboj v tujino pripravlja glasbena folk punk rock skupina Happy Ol'McWeasel, ki še najbolje zveni v svojem preigravanju keltskega punka. Pred kratkim je posebej za japonski trg ponovno izšel uspešen prvenec skupine No Offence. Skupina Happy Ol'McWeasel, ki je pred kratkim navdušila ameriško TV-hišo CBS ter pristala s pesmijo Danny Boy v znani nanizanki The Crazy Ones s pred kratkim preminulim Robinom Wiliamsom in Sarah Michelle Gellar na čelu, zdaj s svojo glasbo prodira tudi na japonski trg.

Skupina je ponovno izdala svoj prvenec ekskluzivno za japonski trg pri založbi Hats Unlimited. Album je med drugim naprodaj tudi na policah ene največjih svetovnih trgovin s ploščami, Tower Records, s katero ima omenjena založba tudi pogodbo o sodelovanju. Fantje pravijo, da imajo na Japonskem mnogo oboževalcev, kar kažejo tudi številke prodaje albuma. Zato skupina razmišlja tudi o turneji po Japonski, čeprav bo za kaj več informacij treba še nekoliko počakati, saj trenutno svoje misli in energijo fokusirajo predvsem na izdajo novega albuma, ki je v sklepni fazi snemanja in bo predvidoma izšel to jesen ali zimo.

Pevec Gregor Jančič – Moon pojasnjuje, kako so se Japonci začeli zanimati zanje. »Internet očitno ponovno potrjuje, da povezuje ter da smo v času, ko imamo vsi možnost, da se predstavimo svetu − med drugim tudi mi iz male Slovenije. Zgodba se začne, ko smo pred kakšnim letom stopili v stik z eno izmed neodvisnih založb z Japonske, katera je od nas odkupila nekaj cedejev. Po nekem času so nas navdušeno kontaktirali, češ da se je prodaja naših albumov odlično prijela. Vse to je privedlo do novih priložnosti in ni trajalo dolgo, ko smo na mizo dobili ponudbo, ki je pač nismo zavrnili. Zdaj se privajamo na suši in sake ob gledanju anime filmov z mislimi na turnejo po Japonski.«