Hellcats − prerojene vražje mačke

Z novo pevko Dašo Makuc predstavljajo nov video

Objavljeno
18. september 2014 15.38
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Ženska hard'n'heavy rock skupina Hellcats je z novo pevko Dašo Makuc, ki je zamenjala Ajdo Kovačič, poletne dni tresla številne festivalske odre. Zvečer pa bodo vražje mačke rocka ob 22. uri nastopile v ljubljanskem Orto baru, kjer bodo predstavile nov video za pesem Prerojena.

Novi videospot za skladbo Prerojena z njihovega prvenca Divja pot je režiral Jure Plešec in je bil posnet na različnih lokacijah po Ljubljani, prvič v kakšnem slovenskem videospotu pa se je snemalo tudi na velikem odru Kina Šiške. Pesem Prerojena, delo sester Saše (baskitara) in Sonje Zagorc (bobni), ki sta zasedbo tudi ustanovili, dopolnjuje pa jo še kitaristka Katja Mavec, je nastajala v sodelovanju s producentom Davorjem Kontićem, posneta je bila v Studiu Conti, mastering pa je delo Gregorja Zemljiča.

Večerni koncert je le nadaljevanje poletne koncertne sezone, saj so Hellcats med drugim nastopile tudi na letošnjih dveh največjih slovenskih glasbenih festivalih, mariborskem Lentu in laškem Pivu in cvetju. Na Lentu so igrale skupaj z Divljimi jagodami, v Laškem pa so oder delile s skupinami Parnim valjkom, Dnevom D in legendarnim kitaristom iz osemdesetih let prejšnjega stoletja Stevom Stevensom, sicer kitaristom Billyja Idola. Stevensu so se na odru pridružili za ta dogodek ponovno združeni Šank Rock. Iz Slovenije je Stevens, poleg drugih vtisov, odšel bogatejši še za album, ki so mu ga ob podarile Hellcats.