Jacuzzy Krall predstavlja prvenec

Zazvenel bo jutri, 22. oktobra, ob 21. uri v ljubljanskem klubu Channel Zero.

Objavljeno
21. oktober 2014 15.11
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Ljubljančan Jacuzzy Krall bo jutri, 22. oktobra, ob 21. uri v ljubljanskem klubu Channel Zero na svojem krstnem koncertu predstavil prvenec, ki je nedavno izšel in ga je napovedal s singlom in videom Ne razumem. Album prinaša 14 družbeno ozaveščenih skladb in je preprosto življenjski, glasba pa je mešanica stilov kot so rap, rock, reggae, hip hop kot tudi funk, metal in trip hop. V živo bodo Krst v kanalu, kot je poimenoval koncert, izvedli Jacuzzy Krall, glas; Katinka Dimkaroska, glas; Sergej Ranđelović RunJoe, bobni; Miha Meglič, kitara; Andraž Mazi, kitara, in Rok Škrlj, baskitara. Album, ki je stilska mešanica, je na voljo za brezplačen digitalen pretok na njegovi spletni strani, fizično pa je izšel na vinilu.

Jacuzzy Krall je svojo glasbeno kariero začel kot alt saksofonist, najprej v srednji šoli s skupino ABS, kasneje pa s skupino Z levo nogo. Leta 1998 se je pridružil skupini Sausages, s katero je posnel debitantski album istoimenskega naslova. Z njimi je igral do 1999, ko je z Boštjanom Gradiškom ustanovil skupino Los Ventilos. Leta 2000 so posneli album ISO 4586. Takrat je Jacuzzy prvič bil tudi avtor besedil in glavni vokalist. Leta 2008 se je s skupino Sausages prijavi na razpis Imamo dobro glasbo VAL08 in se s skladbo Čeveljaza uvrsti na RTV SLO kompilacijo, kot samostojni umetnik Jacuzzy. Pesem je postala istega leta tudi popevka tedna na radiu Val 202.

V času od 2009 Jacuzzy Krall je  kot producent in tehnik sodeloval pri snemanju albumov s paleto glasbenikov in glasbenih skupin, kot so Seoku Kouyate Experience, Hamo & Tribute 2 Love, Zebra Dots, Mad Kats, Los Ventilos in Sausages. Leta 2009 je z ameriškim raperjem Spinzom posnel album This Is What It Feels Like, na katerem se Jacuzzy Krall premierno predstavi kot avtor, raper in producent. Jacuzzy Krall se je izkusil tudi kot raper v skladbi Ready Steady, ki jo je zamešal DJ Umek. Leta 2010 se je Jakuzzi Krall prijavil na razpis Imamo dobro glasbo Val10 in se uvrstil na kompilacijo s skladbo Roke gor, ki je bila popevka tedna na Val 202. Istega leta z je raperjem Trkajem posnel album Samostojna Republika Savska. S skupino Sausages, s katero si deli studio, pa je Jacuzzy Krall sodeloval lani pri albumu Dej pel.