Jesenski program zavoda Boben in lajna

Po aktivnem poletju so pripravili pripravil pestro jesensko dogajanje v nekaj sklopih v Monsu in na Ljubljanskem gradu.

Objavljeno
27. september 2012 14.47
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Zavod za afirmacijo in razvoj sodobne umetnosti Boben in lajna je po aktivnem poletju, ki je preteklo v znamenju festivala in poletne šole, pripravil pestro jesensko dogajanje v nekaj sklopih.

V četrtek, 4. oktobra, se bo ob 20. uri v Studiu 14 na RTV Sloveniji 2. koncert nagrajencev tekmovanja jazzovskih ansamblov in solistov. Nagrajenci bodo nastopali skupaj z Big Bandom RTV Slovenija in dirigentom Lojzetom Krajnčanom. Nastopajoči solisti bodo Matic Ašič (kitara), Gregor Copek (bobni), Vid Jamnik (vibrafon), Dano Ličen (vokal), Matic Mikola (saksofon), Jure Rozman (bobni), Aljoša Struga (bas) in Anže Vrabec (klavir).

Za vse ljubitelje izbranih okusov nedeljskega bruncha in uživanja ob zvokih jazz glasbe zavod Boben in lajna v sodelovanju z ljubljanskem hotelom Mons pripravlja sklop dogodkov Jazz brunch, ki bodo odvijali vsako prvo in tretjo nedeljo v mesecu od 11.30 do 15.30 v restavraciji Atrium hotela Mons. Nastopili bodo Lovro Ravbar Kvartet (7. 10.), Jani Moder Trio (21. 10.), Črt Remic Trio (4. 11.) in Jaka Ahačevčič Kvartet (18. 11.).

Cikel koncertov Mejniki na Ljubljanskem gradu pa je sestavljen iz šestih koncertov, na katerih se bodo predstavili slovenski glasbeniki, ki v letošnjem letu vzbujajo največ pozornosti na glasbeni sceni. Tako bodo nastopili Kaja Draksler BadBooshBand (29. 9.), David Jarh Quartet »Souldrops« (5. 10.), Balžalorsky/Drašler 30 (19. 10.), Trio Iori (27. 10.), Miha Gyӧrek »Mak« (9. 11.), Nina Strnad (23. 11.). Koncerti v Stanovski dvorani na Ljubljanskem gradu se začnejo ob 20. uri.