Kdo bo upodobil Freddija Mercuryja

Queeni niso želeli Sashe Barona Cohena, »Harry Potter« naj bi vlogo zavrnil.

Objavljeno
28. september 2013 12.19
Ba. P., Delo.si; STA
Ba. P., Delo.si; STA
Los Angeles - Člani legendarne skupine Queen ne želijo, da bi bil nastajajoči biografski film o pokojnem frontmanu Freddieju Mercuryju komičen, zato so se razšli z igralcem Sacho Baronom Cohenom, poznanim po filmih, kot sta Borat in Diktator.

Ob Baron Cohenovem odhodu julija so se sicer razširile govorice, da naj bi skupina želela preveč »svetniški portret« Mercuryja za Baron Cohenov okus. Vendar je, kot je dejal bobnar zasedbe Roger Taylor, resnica popolnoma drugačna.

»Na koncu smo se odločili da Baron Cohen verjetno ni pravi za to vlogo. Nismo želeli, da bi film izpadel kot šala. Želimo, da bi se dotaknil ljudi,« je pojasnil.

Ob Cohenu je projekt zapustil tudi scenarist Peter Morgan, ki je spisal scenarij za film Frost Nixon. Kot je dejal v pogovoru za BBC, »film verjetno ne bo nikoli dokončan« zaradi sprememb v igralski zasedbi. Vendar naj bi, kot dodaja The Guardian, s projektom vseeno nadaljevali.

Tako nadaljujejo z iskanjem igralca, ki bi stopil v Mercuryjeve čevlje. Minuli teden je govorice, da bo prevzel vlogo, zavrnil Daniel Radcliffe, poznan po vlogi mladega čarovnika Harryja Potterja.