Komemorativni performans Marka Breclja

Z večmedijskim kulturnim programom Komemorativni performans se bo večplastni primorski glasbenik Marko Brecelj nocoj ob 20. uri Centru urbane kulture Kino Šiška posvetil njegovi sorodni duši, nedavno preminulemu pesniku Ivanu Volariču Feu.

Objavljeno
08. marec 2011 19.53
Posodobljeno
09. marec 2011 07.00
Z. M., kultura
Z. M., kultura
Znamenita glasbena pojava slovenske popularne glasbe, večplastni primorski glasbenik Marko Brecelj, se je odločil za vztrajno osvajanje večjih ljubljanskih dvoran. Po lanskem zelo odmevnem nastopu v Klubu CD Cankarjevega doma, ki ga je posvetil staršem, bo tokrat odmeval v Kinu Šiška z večmedijskim kulturnim programom, posvečenim njegovi sorodni duši, nedavno preminulemu pesniku Ivanu Volariču Feu.

Z njim je pred tridesetimi leti nastopal v duetu Zlatni zubi. Podnaslov prireditve v Kinu Šiška je Drugič prvič v Kino Šiška zato, ker je prvič prvič v istem prostoru nastopal z Buldožerji leta 1975, ko so na podelitvi zlatega M izvedli performans Dan bolezni in so se preimenovali v Pepel in levkemija.

Glasbene predstave Marka Breclja potekajo po strogo načrtovanem programu. Tokratna se bo začela z uvodnim performansom Nebitnica za brusilni aparat in pevca (5 minut). Sledil bo akustični del nastopa rabljenega kantavtorja (40 minut) ter videoprojekcija performansa Napad iz veselja (17 minut iz leta 2010). Nato bodo člani Društva prijateljev zmernega napredka (DPZN) in Ustanove Pohorski bataljon (UPB) izvedli performans Premor (20 do 30 minut). Manjkalo ne bo niti refoška in malvazije, deljenja avtogramov in obljub. Ob predvajanju nabožnih pesmi verske skupnosti v ustanavljanju Upanje brez razloga bodo celo pobirali elektronske naslove.

Marko Brecelj - Parada (1981)