Laibach po Evropi

Evropsko turnejo Prihajamo v miru so zaključili v petek razprodanim koncertom v zgodovinski stavbi Centraltheatra v Leipzigu.

Objavljeno
24. september 2012 16.40
M. M., kultura
M. M., kultura

Že naslednji dan, ko so v Velenju šestega septembra odprli razstavo Glück auf v ambientu razstavnega prostora Muzeja premogovništva, prežetega s spominom na rudarsko delo, so se odpravili na drugi krog letošnje evropske turneje We Come in Peace, oziroma Prihajamo v miru, na katero so se podali ob izidu svojih dveh novih letošnjih
albumov: soundtracka iz filma Iron Sky, ki je izšel aprila, ter kompilacijskega albuma Reproduction Prohibited (An introduction to ... Laibach), izdanega 3. septembra, obe pri svoji matični angleški založbi Mute (v slovenski distribuciji sta pri založbi Dallas).

Evropsko turnejo so zaključili v petek razprodanim koncertom v zgodovinski stavbi Centraltheatra v Leipzigu. Jeseni jih čakata še dva koncerta, v prištinskem Centru za sodobno umetnost 16. novembra ter naslednji dan v Skopju, vmes pa se bodo vrnili na razstavo v Velenje in tam 19. oktobra izvedli poseben intermedijski nastop 180 metrov pod zemljo, v rudniških rovih Muzeja premogovništva Slovenije.