M. O. P. : večer agresivnega hiphopa

V Sloveniji bo jutri, 9. marca, v ljubljanski Cvetličarni ob 20. uri prvič nastopila ameriška zvezdniška hiphop zasedba M. O. P. (Mash Out Posse), ki jo sestavljata Billy Danze in Lil' Fame.

Objavljeno
08. marec 2011 20.10
Posodobljeno
08. marec 2011 20.30
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Agencija Blackout Slovenija je za sredo, 9. marca, v ljubljanski Cvetličarni ob 20. uri pripravila koncert zvezdniške ameriške hiphop zasedbe M. O. P. (Mash Out Posse). Za ogrevanje bo poskrbelo nekaj slovenskih in hrvaških raperjev, in sicer Mrigo & Ghet s predstavitvijo albuma MRIGZ 'n' GHET HITZ, pri čemer jim bodo na odru na pomoč priskočili tudi slovenski predstavniki hiphop scene (Zlatko, Emkej), za močne ritme in hiphop bite pa bosta zadolžena DJ K'POW (RDYO DJ's) in DJ Phat Phillie (Blackout).

M.O.P. (Mash Out Posse) sestavljata Billy Danze in Lil' Fame, ki sta znana po agresivnih besedilih in sta se na mainstream sceno prebila leta 2000 z albumom Warriorz, z uspešnico Ante Up. Za prihod v svetovno hiphopovsko elito je bil zaslužen še singel Cold As Ice, ki je »vseboval« delček skladbe Cold As Ice skupine Foreigner. Več kot polovico skladbe so morali za uporabo na radiu in televiziji cenzurirati. Uporabili so jo tudi v televizijskem oglasu za zobno pasto Ice White. M. O. P. sodelujeta z vodilnimi imeni hiphopa, kot so Jay-Z, Busta Rhymes, Wu-Tang Clan, G-Unit, DJ Premier, Statik Selektah in drugi.

Leta 2003 sta Billy Danze in Lil' Fame začela sodelovati z Jay-Z-jem in se pojavila na njegovem albumu The Blueprint 2: The Gift & the Curse. Ustvarjala sta glasbo za filme, kot je Bad Boys II, in videoigrice NFL Street 2 in Fight Night 2004. Leta 2004 sta se pridružila zasedbi Linkin Park v drugem delu njihove turneje Projekt Revolution.

Junija 2005 sta M.O. P. uradno objavila sodelovanje s 50 Centovim G-Unit Records. 50 Cent je kot velik oboževalec skupine začel načrtovati njun preboj na svetovno glasbeno sceno. Z njim sta posnela tudi skladbo When Death Becomes You, ki je bila izdana na 50 Centovem albumu Get Rich or Die Tryin'. Nekaj mesecev po podpisu sodelovanja sta posnela album M. O. P. Salutes the St. Marxmen. Februarja 2008 sta zapustila G-Unit Records zaradi ustvarjalnega razhajanja in podpisala pogodbo z E1 Music ter leta 2009 izdala album The Foundation, na katerem so produkcijsko sodelovali DJ Premier, Statik Selektah, The Alchemist in Jake One, gostje na albumu pa so bili Heltah Skeltah, Busta Rhymes, Jadakiss, Beanie Sigel, Styles P in Redman.

M.O.P - Dead And Gone

Mrigo & Ghet - Po Velenju

Emkej - NEOŠ KI ft. BOSH-T