Magnifico iz filma

Glasba iz filma in TV serije Montevideo bog te video, je umetnikov tretji filmsko-glasbeni izdelek.

Objavljeno
12. september 2013 13.57
regent magnifico
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
 15. oktobra bo izšel album z glasbo iz srbskega filma in televizijske serije Montevideo bog te video, ki je Magnificov tretji filmsko glasbeni izdelek. Film je v Srbiji in na Balkanu doživel izjemen uspeh tako pri občinstvu kot na blagajnah kinodvoran. Je najbolj gledan srbski film zadnjih 20-ih let in dobitnik več nagrad na filmskih festivalih (Moskva, MTV, Peking, Riversides Film, Niš, Pula..).

Premierna predstavitev albuma in glasbe iz filma se ob spremljavi filharmoničnega orkestra Stanislav Binićki začenja s koncertom 1. novembra v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Magnificova glasba iz filma je že ponarodela. Glasbi daje poleg Magnificovih značilnih melodij, poseben pečat filharmonični orkester srbske vojske Stanislav Binićki, ki s svojim eklektičnim zvokom na plošči, ustvarja posebno atmosfero balkanskih šlagerjev in narodnih napevov iz 30-ih let.

Na plošči se Magnificu pridružila tudi legendarna španska pevska diva Luz Casal, ki je poleg glavnega vokala za pesmi Madrugadas in Al Viento napisala tudi špansko priredbo besedila. S svojim čutnim temnim glasom pa je pesmim dodala novo dimenzijo. Znamenita pevka je svetovno slavo je doživela v filmu Visoke pete Pedra Almodovarja, lani pa je prejela nagrado latin grammy za življenjska dosežke.