Manouche spakirali kovčke

Na mednarodnem harmonikarskem festivalu Le Grand Soufflet v Franciji bodo imeli pet nastopov.

Objavljeno
02. oktober 2014 12.43
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura

Ljubljanska plesna electro swing zasedba Manouche je odpotovala v Francijo, kjer bo nastopila na harmonikarskem festivalu Le Grand Soufflet, ki se je začel danes in bo trajal do 11. oktobra v bretonskem mestu Rennes in okolici. Organizatorji so slovenske glasbenike povabili, da nastopijo v okviru posebne glasbene sekcije, ki je posvečena electro swingu. Manouche, kar je tudi izraz za gypsy swing, v svojo glasbeno mešanico spuščajo tudi druge vplive.

V zasedbi delujejo Marco Grabber (elektronika) in basist Krešimir Tomec, trobentač in pevec Luka Ipavec, Petra Trobec, pevka in harmonikarka, ter kitarist in pevec Robi Pikl, ki je skupino tudi sestavil. Pred odhodom nam je Pikl še povedal, da so doslej imeli le en skrivni nastop na Hrvaškem, tako da so nastopi, ki bodo v bretonskih krajih Saint-Domineuc (3. 10.), Rennes (4. 10.), Breals sous Montfort (5. 10.), Chateaubourg (9. 10.) in Montours (10. 10.), dejanski prvi te skupine v tujini. In Pikl upa, da je to le začetek. »Imam veliko zaupanje v skupino Manouche, saj smo nabrali dolgo koncertno kilometrino po Sloveniji, pred odhodom pa smo imeli še intenzivne vaje.«

Devetnajsto različico festivala Le Grand Soufflet bo zvečer odprl znameniti Quantic, britanski multiinštrumentalist s pravim imenom Will Holland, ki med drugim seveda igra tudi harmoniko in je nastopil maja 2012 v ljubljanskem Kinu Šiška. Med številnimi nastopajočimi pa je pri nas nastopila tudi Rosie Ledet, ameriška zydeco harmonikarka, in sicer marca 2014 na festivalu Blues Postojnska jama.

Skupino Manouche bo na tem gostovanju spremljal tudi Delov novinar.