Na Grillu radia Terminal: LxS aka Lexis

In če so sezono oddaje Grill ustvarjalci začeli obuti v plesne čevlje, so jo tako tudi končali.

Objavljeno
29. maj 2017 14.55
Delo.si
Delo.si

Ustvarjalci oddaje Grill so v aktualni sezoni v studiu Radia Terminal gostili 14 glasbenih ustvarjalcev.

Skoraj toliko kot gostov ste imeli priložnost slišati tudi različnih žanrov elektronske in druge urbane glasbe. In če so sezono začeli obuti v plesne čevlje, so jo tako tudi končali.

V zadnji oddaji sezone se jim je v studiu pridružil LxS aka Lexis, gost, ki slovi po trših ritmih.

Čeprav pri nas velikokrat spregledan, pa gre brez dvoma za glasbenega ustvarjalca, iz čigar skladb veje strast in v katerih se odražajo dolge ure, preživete v studiu. Zakaj je temu tako, o svojih začetkih in zrelejšem obdobju je tako podrobneje spregovoril v prvem delu oddaje. Ker redno izdaja na številnih uveljavljenih založbah svojega žanra, poleg tega pa se odlikuje tudi za mešalno mizo, so se v prvi polovici oddaje podrobneje dodaknili tudi teh tematik.

Svojo izjemno tehnično podkovanost, ki bi mu jo zavidal marsikateri težkokategornik, je z gledalci delil v drugem delu, ki se je zaključil z ovacijami prisotnih v studiu.


LxS aka Lexis se odlikuje tudi za mešalno mizo. Foto: Blaž Blejec/BB by Blaž

Soundcloud
Facebook

***
Ustvarjalci oddaje odhajajo na poletne počitnice in bodo z vami spet jeseni.

Radio Terminal in Delo.si združujeta moči in omogočata mladim glasbenikom, da svoje znanje in entuziazem delijo tudi z vami. Oddaja je na sporedu vsak drugi četrtek. Za fotografije poskrbi Blaž Blejec/BB by Blaž.

Na Delovi spletni strani ga bomo predstavili naslednji dan ob 18. uri - da vas lahko še pravočasno ogreje pred petkovim večerom.