Nagrajeni Elton John

Britanski pevec Elton John je prvi prejemnik nagrade Brits Icon Award za svoj izjemen prispevek k britanski kulturi

Objavljeno
03. september 2013 12.42
lvu*Elton John
R. D., Delo.si
R. D., Delo.si
London - Britanski pevec Elton John je prvi prejemnik nagrade Brits Icon Award za svoj izjemen prispevek k britanski kulturi. Nagrado so enemu najuspešnejših pop glasbenikov podelili 2. septembra v londonskem gledališču Palladium.

Podelitev nagrade je potekala na pevčevem gala koncertu, s katerim je Elton John po operaciji slepiča naznanil vrnitev na glasbene odre.

Nagrado je legendarnemu glasbeniku podelil britanski pevec Rod Stewart. Eltonu Johnu, ki je na koncertu nastopil s svojimi največjimi uspešnicami, kot so Tiny Dancer in Your Song, so se na odru pridružili številni glasbeniki. Skupaj s Stewartom je odpel duet Sad Songs (Say So Much), s študenti akademije za glasbo, kjer je študiral tudi sam, pa pesem Home Again z njegovega novega albuma Diving Board, ki izide septembra.

Dogodka so se udeležile tudi številne znane osebnosti, med njimi igralka Liz Hurley in glasbenik Gary Barlow, predvajali pa so tudi video posnetek z voščili nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona, člana legendarne britanske zasedbe The Beatles Ringa Starra in ameriške teniške igralke Billie Jean King.