Neisha še v salsa različici

Glasbenica je s Kubancem Arielom Cubrío posnela še latino različico pesmi Vrhovi.

Objavljeno
17. maj 2017 16.50
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Pevka, skladateljica in izvajalka Neisha je pred kratkim izdala svoj novi album Vrhovi. Naslovno skaldbo je posnela še v salsa različici, in sicer s kubanskim skaldateljem, pevcem in izvajalcem Arielom Cubrío pod naslovom Llévame. Skladba je izšla samo digitalno in kot videosingel. Pesem je nastala kot plod mednarodnega sodelovanja in so jo snemali med Ljubljano, Madridom in Londonom.

Cubría, sicer mož slovenske uslužbenke veleposlaništva, zdaj živi z družino v britanskem glavnem mestu. Prej je vrsto let živel tudi v Ljubljani, za Madridom in Buenos Airesom. V Sloveniji je ustanovil zasedbi Latintent in Vivaracha ter sodeloval s številnimi glasbeniki, med njimi tudi s Tinkaro Kovač, Jurijem Torijem in Vladom Kreslinom. Je vrhunski glasbenik in izvrsten kitarist, čigar glasba je preplet najrazličnejših zvrsti, od jazza, popa, rocka do bolera in čisto prave kubanske salse.

Neisha je Vrhove Arielu dala v poslušanje veliko prej, preden je skladba doživela velik uspeh in postala uspešnica, saj je bila ravno sredi priprav na izid novega albuma, ko jo je Ariel povabil k skupnemu ustvarjanju. Na vprašanje, zakaj ravno Vrhovi, pa Neisha odgovarja: »Ker je ena lepših pesmi, kar sem jih napisala, in jo z užitkom prav vsakič odpojem in zato, ker so mi dali spet veter v krila in zaznamovali zadnje obdobje.«