Nick Cave & The Bad Seeds se vračajo

Zasedba bo svoj deveti nastop imela 30. oktobra v ljubljanski dvorani Tivoli.

Objavljeno
07. februar 2017 10.11
matoz.stran:Grinderman1.RGB
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Škuc Ropot napoveduje deveti nastop zasedbe Nick Cave & The Bad Seeds v Sloveniji, prvega po novembru 2013. Novi album Skeleton Tree bodo predstavili 30. oktobra v ljubljanski hali Tivoli, predprodaja vstopnic prek Eventima pa se bo začela 17. februarja.

V Ljubljano prihaja zasedba v okviru svetovne turneje ob predstavitvi glasbe z novega, 16. studijskega albuma Skeleton Tree, ki je bil izdan dan po premieri dokumentarca One More Time With Feeling. Album se je uvrstil na prvo mesto v osmih državah, v še enajstih pa med prvih pet in še večkrat med prvih dvajset. Z njim se je zasedba uvrstila doslej najviše v Veliki Britaniji, na drugo mesto, in v ZDA na 27. na Billboardovi lestvici. Album, ki je gotovo najbolj otožen izdelek Cava in druščine, je zaznamovala smrt njegovega sina med snemanjem albuma. Njegov 15-letni sin Arthur Cave je umrl julija 2015, ko je padel čez previs na obali vzhodnega Sussexa, kjer je zasedba snemala album.

Nick Cave & The Bad Seeds so eni kritiško najbolj cenjenih izvajalcev, ki so doslej prodali več kot pet milijonov albumov. Na turneji pa bo naslednja postava: Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica in Larry Mullins.