Nova pesem skupine Siddharta

Posnetek premierne izvedbe skladbe Novi svet (Keaziree).

Objavljeno
16. september 2013 14.58
Siddharta in simfoniki RTV SLO
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura

Z dvema razprodanima koncertoma v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je Siddharta poleti praznovala 10. obletnico razprodanega koncerta na bežigrajskem stadionu in ponovno združila moči s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Skupina je sicer s simfoniki in dirigentom Davidom de Villersom prvič sodelovala že leto pred koncertnim spektaklom za Bežigradom. V okviru obletnice Vala 202 v Križankah so namreč združili moči pri dveh skladbah. Zaradi odlične kemije in navdušenja, tako občinstva kot glasbenikov, se je porodila ideja o skupnem projektu, ki je luč sveta ugledal leta 2003. Koncert za Bežigradom je bil eden največjih in najbolj pričakovanih glasbenih dogodkov pri nas, ki ga do danes ni uspelo preseči še nobenemu slovenskemu glasbeniku.

V živo si ga je ogledalo več kot 30 tisoč ljudi.

Ob tej priložnosti so junija na koncertu v Cankarjevem domu skupaj s simfoniki pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča premierno predstavili in posneli akustično različico pesmi Novi svet (Keaziree), ki jo bodo s prihodnjim tednom igrali tudi na svojih rednih nastopih. Glasbo zanjo sta napisala Tomaž O. Rous in Tomi Meglič, slednji je napisal tudi besedilo, aranžma je prispevala Siddharta, orkestralni aranžma pa Milko Lazar. Tako jo bo v petek mogoče slišati v Kranju in v soboto v Slovenj Gradcu.

Pesem si lahko brezplačno prenesete s spletne strani www.siddharta.net.