Občutite Vasko Atanasovski Trio

Jutri bo v ljubljanski Gala hali na Metelkovi promocijska predstavitev njegovega drugega albuma Feel.

Objavljeno
09. oktober 2013 16.15
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Zasedba Vasko Atanasovski Trio ima tri energične glasbene sestavine, ki so udarne že posamično, skupaj pa so eksplozivne. V tem dinamičnem triu je nosilec imena in skladatelj Vasko Atanasovski odgovoren še za besedila in vokale, saksofone in flavte; Dejan Lapanja za zven električnih kitar, Marjan Stanić pa za celo paleto tolkal. Ta dobitna kombinacija je že z lanskim prvencem Come To Me osvojila ljubitelje drugačne in zahtevnejše pop glasbe, ne le pri nas, temveč tudi v tujini, še posebej na Kitajskem.

Ni nobenega dvoma, da bo zanimanje za glasbo tega tria ohranila tudi njihova nova plošča Feel, ki je nedavno izšla pri založbi Celinka. Album sta že napovedali skladbi Ni te več in U valovima, ki sta javnosti že znani. Avtor glasbe in besedil je Vasko Atanasovski, znan predvsem po transžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki ter mojstrskim pristopom do vseh glasbenih stilov. Igral je že z zelo različnimi glasbenimi, med drugim z Vlatkom Stefanovskim, Tommyjem Emanuelom, Hindi Zahro, The Living Colour, Marcom Ribotom in Glenom Velezom.

Zasedbo Vasko Atanasovski Trio je ustanovil leta 2010, poleg njega jo sestavljata še vrhunska glasbenika Dejan Lapanja z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjan Stanić z bobni in tolkali. Skupaj so se do sedaj predstavil na mnogih odrih doma in v tujini ter izpeljal celo dve turneji po oddaljeni Kitajski. Nov album je nekoliko intimnejši od prejšnjega in prinaša devet novih skladb, ki so si med seboj slogovno tudi precej različne, hkrati pa tvorijo pestro in homogeno celoto. Glasba in nastop, ki ogreje vsakršno srce in nabrusi vsakršne pete. Njihova glasba ni jazz, ni rock, ni jazz, ni etno, ni pop in je hkrati vse to!