Orto Fest: Big Foot Mama, Res Nullius, Zmelkoow, Benč ...

Orto Fest, največji mali rock festival v Sloveniji, se bo tudi letos od 31. marca do 30. aprila že dvanajstič odvijal v ljubljanskem Orto baru. Med drugimi bodo nastopili Big Foot Mama, Res Nullius, Srečna Mladina, Billysi, Zmelkoow the Restoff in MI2. Nastopila bo tudi zmagovalka Eme, Maja Keuc.

Objavljeno
03. marec 2011 16.59
Posodobljeno
03. marec 2011 17.36
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Ljubljana - Aprila se bo v ljubljanskem Orto baru tresel oder vsak dan, saj bo prizorišče že 12. tradicionalnega slovenskega klubskega festivala. V mesecu dni bo festival postregel z največjimi slovenskimi glasbenimi imeni in pravimi glasbenimi poslasticami. Njegova prednost je, da je moč videti vse te zvezde v pristnem intimnem klubskem vzdušju.

Tradicionalen in hkrati edini te vrste slovenski klubski festival je velik glasbeni presežek, organizatorji pa vsako leto želijo preseči uspehe prejšnjega leta. Čeprav je festival v osnovni rockovski, pa ponuja koncerte glasbenikov zelo različnih zvrsti.

Otvoritev festivala bo udarna, saj bo letos začela skupina Big Foot Mama, po daljši odrski odsotnosti pa bo premierno predstavila nov album kultna rock skupina Res Nullius. Zagotovo pa občinstvo ne bo ostalo hladno ob zasedbah kot so Srečna Mladina, Billysi, Zmelkoow the Restoff ter MI2, ki bodo pripravili poseben »izštekan« koncert. Med drugim bo mogoče prisluhniti tudi energičnim Los Ventilos, punk rokerjem Banditi in glasbeni energiji The Toronto Drug Bust, Adam, Flyspoon ter mnogim drugim.

Premierno bo Orto bar gostil tudi rockovsko legendo Janeza Bolčino - Benča, prvič v živo pa bo občinstvu svoj nov glasbeni projekt predstavil tudi Gušti. Prav tako bo premiero doživela skupina Feliks Langus, ki bo v okviru Orto Festa odigrala svoj prvi koncert. Na Orto Festu pa bo mogoče slišati tudi zmagovalko Eme Majo Keuc, ki bo skupaj z zasedbo Soul Crew nastopila v malo drugačni glasbeni preobleki.

Orto Fest bo gostil tudi drugačne glasbenike kot so pop zasedba Panda, temačni Torul, bluesovsko obaravani Mojo Hand in Hamo & Tribute to Love ter za zaključek letošnjega Orto Festa, hip hoper Zlatko & Optimisti.

Za ljubitelje metal glasbe pa so pripravili koncerte ameriške zasedbe Blood Farmers in nemške Darkness, prvi petek Orto Festa bo na oder stopila švedska metal zasedba Count Raven, unikatna srbska zasedba Pero Defformero pa bo zadovoljila okus ljubitelja trših folk/metal ritmov.

Orto Fest je bil sprva mišljen kot vrhunec vsakoletnega koncertnega dogajanja v klubu. Poteka od leta 1999, ko je v začetnih letih trajal en teden, sedaj pa je že nekaj let celomesečni festival. Vsi koncerti se bodo začeli ob 22. uri, razen v primeru nastopa več zasedb, v tem primeru se bodo koncerti pričeli ob 21.uri. Vstopnice za določene izvajalce so v predprodaji od sredine meseca marca vsak dan od 21. ure dalje v Orto baru.

Big Foot Mama - Nekaj sladkega

Srečna Mladina - Še ena snežna kepa

Hamo & Tribute 2 love - Vija vaja ven