Pink, ženska leta

Ta naslov si je Pink prislužila kot avtorica letos najbolje prodajanega albuma The Truth About Love, ki ga je izdala septembra 2012.

Objavljeno
20. september 2013 12.13
Delo.si
Delo.si
Ameriška glasbena revija Billboard – njena lestvica je vplivno merilo priljubljenosti v ameriški glasbeni industriji – je za žensko leta 2013 razglasila ameriško pop pevko Pink. Ta naslov si je Pink prislužila kot avtorica letos najbolje prodajanega albuma The Truth About Love, ki ga je izdala septembra 2012. To je njen šesti studijski album, največkrat predvajane pesmi na njem pa so bile Blow Me (One Last Kiss), Try, Just Give Me a Reason (duet z Natom Ruessom, pevcem rokovske skupine Fun, ki nasploh velja za enega največjih hitov leta) in True Love. »Bilo je sijajno leto in zelo sem hvaležna radijskim postajam, da so mi tako zveste, ter seveda svojim oboževalcem, prijateljem in čudovitim sodelavcem, ki so mi pomagali narediti ta album,« je dejala zvezdnica, ki je v svoji karieri prodala že 40 milijonov albumov. Pevka s kratkimi platinastimi lasmi in »petelinjim grebenom« je na glasbeni sceni vse od leta 2000, nekoliko bolj ekscentričen videz pa si je izbrala, da bi jo ljudje lažje razlikovali od Britney Spears, pevke z imidžem »dekleta iz sosednje ulice«.

Svoj prvi album z naslovom Can't Take Me Home je izdala leta 2000, drugi, Missundaztood, je izšel leta 2001 in je njen najbolje prodajani album doslej. Tretji album iz leta 2003, Try This, ni bil tako uspešen. Leta 2006 je sledil četrti z naslovom I'm Not Dead, ki je bil spet svetovna uspešnica. Leta 2008 je izšel njen peti album Funhouse, leta 2010 je izdala svoje največje hite na albumu z naslovom Greatest Hits ... So Far!!! The Truth About Love pa je njen zadnji album, ki je izšel septembra 2012.

Pink je 8. septembra dopolnila 34 let, njeno pravo ime pa je Alecia Beth Moore in je hči veterana iz vietnamske vojne Jamesa Moora in medicinske sestre Judy Kugel. Po materini strani je judovskih korenin, po očetovi nemško-irsko-litovske krvi, sama pa se ima za Judinjo. Leta 2011 je pevka tudi sama postala mama, svoji hčeri, ki jo ima v zakonu z motociklistom Careyjem Hartom, pa je dala ime Willow Sage. Leta 2008 sta se s Hartom razšla, vendar ločitve nikoli nista podpisala, dve leti kasneje pa sta bila spet skupaj. Lani je bila za žensko leta pri Billboardu razglašena Katy Perry, pred njo pa Taylor Swift, Fergie, Beyoncé in Ciara. Nagrado bodo Pink izročili 10. decembra v New Yorku.