Pixies prekinili 20 letni molk

Legendarna ameriška alter rock zasedba je izdala nove pesmi.

Objavljeno
04. september 2013 16.48
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Pixies so nedavno izdali kar štiri nove pesmi, in sicer prve po letu 1991, ko so izdali album Trompe le Monde, nato pa so se Black Francis (glas, ritem kitara), Joey Santiago (solo kitara), David Lovering (bobni) in Kim Deal (bas kitara) razšli. Spet so skupaj začeli nastopati leta 2006, letos pa je Kim Deal odšla, njeno mesto pa je zapolnila basistka Kim Shattuck iz losangeleške zasedbe The Muffs, prej pa je igrala v The Pandoras.

Tako je nov EP, ki so ga naslovili EP-1 s skladbami Andro Queen, Another Toe In The Ocean, Indie Cindy in What Goes Boom, na voljo na spletni strani skupine. To je ne le prvi glasbeni material posnet po več kot 20 letih, temveč tudi prvi brez soustanoviteljice Kim Deal. Prvi video z njega so pripravili za skladbo Indie Cindy, zasedba pa je ogrevala teren že prej, ko je na začetku poletja objavila video za skladbo Bagboy. Pixies nadaljujejo s svojimi provokativnimi videi in tak je tudi nov za skladbo Indie Cindy o ženski, ki se loti umora svojega moškega.

EP-1 so posneli v Walesu s producentom Gilom Nortonom in prinaša štiri nove pesmi. Sicer pa bodo Pixies v ponedeljek v ZDA začeli s predstavitveno svetovno turnejo, ki jo bodo nadaljevali konec meseca v Evropi. Tu bodo do 25. novembra, večina nastopov pa je že razprodana. Najbliže nam bodo nastopili 1. novembra v dunajskem Gasometru, vstopnice pa so še na voljo.