Podjetje AEG Live ni odgovorno za smrt Michaela Jacksona

Porota je zavrnila tožbo, ki jo je proti organizatorju turneje ameriškega pevca vložila družina pokojnega zvezdnika.

Objavljeno
03. oktober 2013 12.39
ENTERTAINMENT-US-MUSIC-JACKSON-COURT-CRIME
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Los Angeles- Kalifornijska porota je v sredo zavrnila tožbo, ki jo je proti organizatorju turneje ameriškega pevca Michaela Jacksona vložila družina pokojnega zvezdnika. Ta je trdila, da je bilo podjetje AEG Live pri najemu in nadzoru dela Jacksonovega zdravnika Conrada Murrayja malomarno in s tem odgovorno za njegovo smrt.

Na koncu petmesečnega sojenja se je porota, ki jo je sestavljalo šest moških in šest žensk, strinjala, da je podjetje AEG Live najelo zdravnika Conrada Murrayja, a kot so ugotovili, ni bil neprimeren ali nesposoben za opravljanje službe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Jacksonova 83-letna mati Katherine je namreč trdila, da je bil AEG Live malomaren pri najemu zdravnika ter da je podjetje spregledalo več opozorilnih znamenj o pevčevem vse slabšem zdravju. V okviru civilne tožbe je od podjetja zahtevala več kot milijardo dolarjev odškodnine zase in njegove tri otroke.

Odvetnik podjetja je pozdravil odločitev porote, ki jo je ta sprejela po treh dneh posvetovanj. Odločitev po besedah Marvina Putnama potrjuje, kar so trdili že od vsega začetka - »da, čeprav je bila smrt Michaela Jacksona strašna tragedija, za njo ne stoji AEG Live«.

Eden od odvetnikov Jacksonove družine Kevin Boyle je medtem izrazil razočaranje nad sodbo in ni izključil možnosti pritožbe.

Jackson je umrl 25. junija 2009 zaradi prevelikega odmerka pomirjeval, ki mu jih je predpisal Murray. Ta je bil leta 2011 obsojen zaradi nenaklepnega uboja. Prestaja štiriletno zaporno kazen, a naj bi po pričakovanjih zapustil zapor v prihodnjih tednih.