Pomirjena Wanda in Nova DeViator

V Channel Zero bosta Maja Delak in Luka Prinčič predstavila novi album Pacification.

Objavljeno
04. april 2013 19.36
T. C., Delo.si
T. C., Delo.si
Ljubljana - Album Pacification, ki ga bosta Wanda & Nova deViator alias Maja Delak in Luka Prinčič krstno predstavila nocoj v Channel Zero, izhaja iz koncertnega performansa Zamrznjene podobe (Frozen Images) in je njegov logični odvod.

Zamrznjene podobe sta prvič predstavila na Metelkovi pred tremi leti. Novi album pa se, enako kot prvotni performans s strukturo koncerta, ukvarja s tematiko hiperseksualizacije in pornifikacije, fetišizacije v potrošništvu, mehanizmov podobe in vizualne družbe, idealizacijo ljubezni ter smisla umetnosti in kulture, je pojasnil Prinčič.

»Ko je performans nastal, je bila glasba eden izmed mnogih enakovrednih elementov in ni bila dovolj dodelana, da bi bila primerna za samostojno poslušanje. Sedaj pa je kompozicijsko dodelana tako, da lahko deluje kot samostojno glasbeno delo,« je dejal Prinčič.

Za izdajo albuma sta se odločila tudi zato, ker je z objavo izdelka dandanes lažje dobiti več koncertov. »V bistvu gre za dodaten način dostopa do najinega potencialnega občinstva,« je poudaril glasbenik in multimedijski umetnik, ki veliko ustvarja na področju sodobnega plesa, piše STA.