Prihajajo Majke z novim albumom Teške boje

Hrvaška rock'n'roll institucija Majke s pevcem Goranom Baretom bo v Cvetličarni predstavila novi album Teške boje.

Objavljeno
14. november 2011 10.24
Posodobljeno
14. november 2011 14.00
Rok Tamše, Delo.si
Rok Tamše, Delo.si
Ljubljana - Album Teške boje (Težke barve) sestavlja deset novih pesmi, ki bodo zagotovo navdušile ljubitelje Majk, še posebej pa častilce pevca in frontmena Gorana Bareta. Gre za izvrstni paket rock'n'rolla, ki vsebuje polnovredno dozo zvoka rocka iz 60. in 70. let.

Mnogi poznavalci Majk menijo, da so Teške boje, ki so izšle pred dobrim mesecem, celo najbolj kompleten izdelek skupine, ki je nastala sredi 80. let v Vinkovcih, od nastanka do razpada leta 2000 pa se je zasedba kar nekajkrat spremenila. Kontroverzni Bare, ki je imel veliko težav z odvisnostjo od drog, je bil kljub številnim sporom ves čas na čelu benda. Ko Majke niso delovale, je ustvaril nekaj solo albumov.

Leta 2006 sta Bare in genijalni kitarist in skladatelj Zoran Čalić (poznamo ga tudi zaradi sodelovanja s skupino Big Foot Mama), ki je bend zapustil leta 1998, spet stopila v stik. Za začetek novega sodelovanja so Majke v zagrebški Tvornici leta 2008 posnele album Majke Unplugged. Tri leta kasneje ljubitelji pristnega rock'rolla lahko vpijajo vrhunsko stvaritev z naslovom Teške boje, ki je naletela na zelo pozitivne kritike v domovini.

Goran Bare & Majke bodo s pristnim rockom in garažnim zvokom v ljubljanski Cvetličarni parali ozračje 24. novembra. Po trinajstih letih bodo lahko oboževalci spet slišali izdelek z izvirnimi songi. Prejšnji studijski album Put do srca sunca je namreč izšel leta 1998.

Novo postavo benda ob Baretu sestavljajo Zoran Čalić (kitara), Damir Šomen (bobni), Mario Rašić (bas kitara) in Viktor Lipić - Lipa (klavijature).

Albumi skupine Majke: 1990 - Razum i bezumlje; 1993 - Razdor; 1994 - Milost; 1996 - Vrijeme je da se krene 1997 - Život uživo (koncertni); 1998 - Put do srca sunca 2008; Unplugged (koncertni) 2011 - Teške Boje.