Prulčkov Jazz Festival drugič

Prvih deset dni oktobra različni odtenki jazza v klubskem ozračju.

Objavljeno
30. september 2014 12.23
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Po uspešnem začetku oktobrskih klubskih jazz festivalov v ljubljanskem baru Prulček lani, se tudi letos zgodba nadaljuje na isti lokaciji pod imenom Prulčkov Jazz Festival Vol. 2, v organizaciji zavoda Derridas. Organizatorji obljubljajo, da se bodo na tem klubskem jazz festivalu v prvih desetih dneh oktobra zvrstili občudovanja vredni slovenski in tuji glasbeniki. Predstavili bodo različne žanrske izpeljanke jazz glasbe – od standardnega jazza pa do moderne interpretacije, s poudarkom na improvizaciji.

Gostili bodo zelo raznovrstne glasbene ustvarjalce s skupno točko v ljubezni do izvirnega jazza. Festival bo odprla ena najbolj obetavnih slovenskih jazz vokalistk Nina Strnad, drugi dan bo koncert unikatnega izražanja jazza slovenskih študentov iz Rotterdama – Kukushai, tretji dan pa bo nastopil trubadurski duet iz Madžarske Cirkusz-KA, ki zapeljaljuje z akustično poezijo, okrašeno z jazzovskimi barvami.

V soboto bo Igor Bezget v združeni celoti svojih solo projektov, ki jih imenuje komprovizacija, vsakega posameznika popeljal skozi izkustva svojih glasbenih svetov, v nedeljo pa bo na nekoliko bolj udaren in energičen način to storil Toti Tomaž Gajšt in njegova Banda. V ponedeljkovem nadaljevanju bo prikazana uspešnost združenja treh glasbenikov iz popolnoma različnih razvojnih okolji (Bolgarija, Kurakao in Nemčija) na skupnih improvizacijskih tleh – Open Source Trio, v torek pa bo spet v živo nastopila skupina Patetico, ki s prepletom besede, glasbe in različnih žanrov občinstvu predaja posebno sporočilo.

V sredo, 8. oktobra, bo barski nastop imel BigBand Krško, naslednji dan pa bo na odru naredila šov francoska jazz, funk in pop skupina Snawt. Festival se bo končal v petek, 10. oktobra, v slogu sodobnega jazza s koncertom Marko Črnčec Tria.