Jazzovska improvizacija z vetrom iz New Yorka

Zasedba mladih jazzovskih glasbenikov Žiga Murko Group bo na prihajajočih koncertih predstavila novo glasbo.

Objavljeno
02. oktober 2012 13.20
Posodobljeno
02. oktober 2012 18.00
T. L., Delo.si
T. L., Delo.si

Pozavnist in skladatelj Žiga Murko, kitarist Domen Gnezda, basist Robert Jukič in bobnar David Morgan združeni v zasedbo Žiga Murko Group bodo v naslednjih dveh tednih predstavili avtorsko glasbo na koncertih v Ljubljani in Piranu. Cikel koncertov se začenja že danes v Kavarni Sputnik ob 21. uri.

 

Zasedba je v nekoliko spremenjeni postavi začela sodelovati pred skoraj letom dni v ljubljanskem Sax Pubu in v Menzi pri koritu na Metelkovi, kjer jih je predvsem združila ljubezen do improvizacije. Ko se je vodja skupine Žiga Murko vrnil iz New Yorka, kjer je posnel svojo prvo avtorsko ploščo, se je poln navdiha posvetil pisanju novih avtorskih skladb. Novosti bo zdaj v novi postavi predstavil na prihajajočih koncertih. Na repertoarju bodo tudi skladbe Milesa Davisa in Johna Scofielda.

»Zasedbo Žiga Murko Group navdihujejo ne le nove tehnike in sozvočja urbane scene, temveč tudi tradicionalne oblike in koncepti improvizirane glasbe,« so zapisali člani benda, ki se nameravajo 14. oktobra za en dan zapreti v studio in posneti zgoščenko. Predstavitev posnetega materiala bo sledila na zaključnem koncertu slovenske turneje 20. oktobra v ljubljanski Stari mestni elektrarni.