Resnična ljubezen Silvia Berlusconia

Nekdanji premier je izdal zgoščenko z ljubezenskimi pesmimi, za katero je združil moči kitaristom Marianom Apicello.

Objavljeno
17. november 2011 09.52
Posodobljeno
17. november 2011 10.22
T. C., Delo.si
T. C., Delo.si
Rim - Zdaj že nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je v sredo - zadnji dan, ko je še bil formalno gledano še na čelu vlade - izdal svojo najnovejšo zgoščenko z ljubezenskimi pesmimi, ki nosi naslov Resnična ljubezen (Il vero amore). Na albumu je Berlusconi znova združil moči z neapeljskim kitaristom Marianom Apicello.

Medtem ko je donedavni predsednik vlade, medijski mogotec, milijarder in samooklicani latino ljubimec, ki je pred leti s petjem zabaval goste na križarjenjih, prispeval besedila pesmi, je Apicello poskrbel za glasbo. Tudi tokrat so njune pesmi posvečene ljubezni, čutne in sentimentalne, so se pa prvič na albumu znašli tudi samba ritmi, povzema STA.

75-letni Berlusconi, ki je z nastopi na križarkah prenehal dolgo nazaj, še vedno pa s petjem rad pozabava goste svojih zabav, naj bi sicer svojo že četrto zgoščenko z Apicellom po prvotnih načrtih izdal septembra, a je na prodajne police prišla z dvomesečno zamudo. Mediji so zato že ugibali, ali ni boj s finančno krizo in političnimi nasprotniki premieru morda vzel preveč časa in je bil prisiljen glasbo za nekaj časa pustiti ob strani, a temu očitno vendarle ni bilo tako.

Berlusconi je zadnje dni na čelu vlade namenil tudi zavijanju daril in drugih predmetov, ki se jih je odločil odnesti s seboj ob odhodu iz premierskega kabineta. Po poročanju časnika La Repubblica je med številnimi darili izbral kazahstanski meč in dragoceno kitajsko vazo, ki naj bi imela zanj veliko čustveno vrednost, ter tri fotografije, na katerih je z nekdanjim ameriškim predsednikom Georgeom Bushem ter papežema Benediktom XVI. in pokojnim Janezom Pavlom II.

Z omenjeno vazo je povezana ena od anekdot o Berlusconiju. Ko jo je namreč prejel za darilo, je najprej šokiral prisotne diplomate s tem, ko se je pretvarjal, da mu bo padla iz rok. Kot pika na i pa je sledila še njegova izjava, da so mu rože na vazi sicer všeč, a da naj mu naslednjič prinesejo takšno, ki bo poslikana s prizori iz kamasutre. Kamasutra je sicer umetnost spolnosti, ki se je razvila v Indiji in nima zveze s Kitajsko.