Robbie Williams na turneji

Britanski pevec Robbie Williams je v torek otvoril svojo solo turnejo v mestu Leeds. Novembra bo izdal nov album.

Objavljeno
13. september 2012 14.04
STA
STA
Priljubljeni britanski pevec Robbie Williams se je prvič po letu 2006 ponovno podal na samostojno turnejo v želji ponovno postati kralj britanskega popa. S karizmatičnim nastopom je že prepričal svoje oboževalce na torkovem koncertu v Leedsu, piše britanski BBC.

Koncert v Leedsu je bil prvi Williamsov solistični nastop od leta 2009 ter obenem prvi koncert od štirih, ki jih namerava izvesti v septembru. V sredo je nastopil v Glasgowu, koncertiral pa bo še 14. septembra v Dublinu ter dva dni pozneje v mestu Southend-on-Sea, še piše BBC.

Robbie Williams namerava novembra izdati nov solo album Take The Crown. To bo prvi solistični izdelek, ki ga bo izdal po albumu Reality Killed The Radio Star iz leta 2009. Slednjemu je leta 2010 sledil še izid albuma njegovih uspešnic In and Out of Consciousness: The Greatest Hits 1990-2010, s katerem je zaokrožil 20 let svojega delovanja.

Kmalu za tem se je Williams odločil, da bo po 15 letih obnovil sodelovanje s skupino Take That. Ponovna združitev članov zasedbe je bila plodna, njihov album Progress, ki so ga predstavili na obsežni turneji po Irski in Veliki Britaniji, je bil dobro sprejet, povzema STA.

V obdobju solistične kariere je Williams prodal 60 milijonov albumov in prejel 16 glasbenih nagrad brit. Med njegovimi uspešnicami so skladbe Let Me Entertain You, No Regrets in Feel.