S koncerta M.O.P.: kdo je pravi gangster?

V Sloveniji je v sredo prvič zadonel agresiven hiphop ameriške zvezdniške zasedbe M. O. P. (Mash Out Posse), ki jo sestavljata Billy Danze in Lil' Fame. Tokrat sta imela podporo dveh pevcev in didžejev.

Objavljeno
10. marec 2011 17.11
Posodobljeno
10. marec 2011 17.25
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Sredin koncert je v ljubljansko Cvetličarno privabil ljubitelje močnih bitov in ostrih besedil zvezd ameriškega hiphopa M. O. P. (Mash Out Posse), ki ga vodita Billy Danze in Lil' Fame. Štiričlanska zasedba ni nastopila zvezdniško, temveč je izvedla koncert za prijatelje. Od prvih udarcev naprej so zlahka komunicirali s predanim občinstvom, mu točili pijačo ter skupaj izvedli celoten hiphop obred, od poklona pokojnim bratom, ki so življenje končali obteženi s svincem, do klasičnih vzorcev iz ljudskih pesmi, kot sta klic in odgovor.

Zasedba M.O.P. (Mash Out Posse) se je uveljavila z albumom Warriorz, katerega naslovno skladbo je odpelo občinstvo. Energija, ki so jo štirje raperji dali od sebe zgolj ob podpori bitov, je bila dovolj, da nihče ni pogrešal, ker zasedba ni imela »žive« skupine.