Sigur Rós kmalu z novim albumom

Novo glasbo, ki so jo ustvarili, so sami opredelili kot introvertirano in ambientalno.

Objavljeno
11. november 2011 09.51
Posodobljeno
11. november 2011 11.05
Ni. Š., Je. G., Delo.si
Ni. Š., Je. G., Delo.si

Islandska skupina Sigur Rós je napovedala, da bo spomladi izdala svoj šesti album. Trenutno promovira album v živo in koncertni film z naslovom »Inni«, ki sta bila posneta na koncertu v Londonu leta 2008, ki bo pri nas premierno prikazan v Kinu Šiška, 14. decembra ob 19.30.

Idejo o novem albumu so člani zasedbe zadržali zase in skrivoma snemali nove skladbe, piše STA.

Pevec skupine Jonsi Birgisson se je v zadnjih letih posvetil tudi drugim projektom. Skupaj s svojim partnerjem Alexom Somersom je posnel instrumentalni album »Riceboy Sleeps«, lani je izdal solo prvenec z naslovom »Go«, trenutno pa se posveča glasbi za film. Po solo turneji je Birgisson povedal, da se je ob ponovnem snidenju s fanti iz skupine Sigur Rós počutil, "kot bi se vrnil domov".

Od izida zadnjega albuma skupine z naslovom »Meo suo i eyrum vio spilum endalaust« so minila tri leta. Na vprašanje The Guardiana, kaj so tako dolgo počeli, je Birgisson pojasnil, da so »reciklirali«. Novo glasbo, ki so jo ustvarili, so sami opredelili kot introvertirano in ambientalno. To sta pridevnika, ki ljubiteljem njihovega glasbenega ustvarjanja, znanega kot »lebdeči minimalizem«, zagotovo nista tuja.