Slovenija bo tudi drugo leto sodelovala na Eurosongu

Eurosong bo maja 2015 potekal v dunajski dvorani Stadthalle, ki je največji prireditveni prostor v Avstriji.

Objavljeno
11. oktober 2014 13.54
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Ljubljana - RTV Slovenija je potrdila sodelovanje na Eurosongu, ki bo zaradi zmage bradate avstrijske predstavnice Conchite Wurst prihodnje leto na Dunaju. Ob izboru pesmi Evrovizije se v Sloveniji in v nekaterih drugih državah po poročanju Slovenske tiskovne agencije vedno znova pojavi vprašanje o smiselnosti sodelovanja na tem velikem, zelo dragem glasbenem šovu.

Tudi za prihodnji Eurosong ni bilo povsem jasno, kako bo s slovensko udeležbo, saj projekt veliko stane in se dvomljivcem ne zdi na prioritetnem seznamu nacionalke. Druga stran je prepričana, da Slovenija enostavno mora biti del spektakla, čeprav se uvrsti na rep lestvice. Gre za promocijo, šov, kakovostna glasba da na Eurosongu že dolgo ne igra zelo pomembne vloge.

»O načinu izboru slovenskega predstavnika na jubilejni 60. Pesmi Evrovizije vas bomo obvestili v naslednjih tednih oziroma najpozneje ob potrditvi programsko-produkcijskega načrta za leto 2015,« so sporočilo RTV Slovenije objavili na portalu MMC.

Eurosong bo maja 2015 potekal v dunajski dvorani Stadthalle, ki je največji prireditveni prostor v Avstriji in eden izmed treh največjih v Evropi. Dvorana lahko sprejme 16.000 obiskovalcev. Dunaj bo za organizacijo jubilejne 60. Evrovizije odštel 11,71 milijona evrov.

Nazadnje je Slovenijo v Köbenhavnu zastopala Tinkara Kovač s pesmijo Round and Round. Uspela se je prebiti v finale, na koncu pa se je uvrstila na predzadnje, 25. mesto.