Srce in razum Andreja Šifrerja

Hudomušni Gorenjec je izdal nov album.

Objavljeno
30. september 2014 16.55
Šifrer
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Andrej Šifrer je danes izdal nov album Srce in razum, ki ga je napovedal že s skladbo Naj se je, pije, uživa in počiva, aktualen singel pa je Največje ljubezni. Na današnji predstavitvi je spregovoril o poteku snemanja v legendarnih Abbey Road Studiih v Londonu, kjer so Beatli in številni drugi glasbeniki posneli svoje mojstrovine. In kot je prikazal v spremljajočem filmčku, je šel tudi čez najbolj slaven prehod za pešce na svetu.

Glasbeni kompanjon mu je bil Jani Hace, sicer basist skupine Siddharta, ki pa se vse pogosteje pojavlja kot avtor, producent in aranžer v sodelovanju z zelo različnim glasbeniki in glasbenicami. Dejal je, da si nikoli ni mislil, da bo nekoč sodeloval z glasbenikom, čigar pesmi je pred dobrimi tridesetimi leti poskušal brenkati na kitaro in z njimi osvajati punce. Še manj pa si je pa mislil, da bo kdaj vstopil v najbolj posvečene prostore, kamor glasbenik, ki je tudi sicer strasten oboževalec skupine The Beatles, lahko vstopi.

Na novem albumu je osem novih skladb, za katere je Andrej Šifrer napisal značilna, večinoma zelo šifrerjanska besedila in glasbo, za aranžmaje pa je posrbel Jani Hace. Ta je tudi v pesmih, ki sta jih posnela v Londonu, prispeval aranžmaje in vrsto drugih inštrumentov. Bil je tudi producent pesmi Največje ljubezni in Za Blaža, ki so ju posneli v studiu RSL v Novem mestu. Producent najbolj nenavadne pesmi na albumu Kje je Leon Lebar?, o neke vrste slovenskem Robinu Hoodu, pa je posnel in produciral Iztok Turk v studiu NSK.

Z novim albumom Srce in razum prihaja na plan doslej njegova najmočnejša lirična izpoved z naslovom Največje ljubezni, o katerih pravi, da »ne trajajo večno, največje ljubezni ne končajo se srečno ...« »Ko sem na enem od zadnjih božičnih srečanj poslušal načrte o prihodnosti mladih, ki so me obkrožali, sem pomislil, kako nujno je, da pri tridesetih in nekaj letih verjameš v večno na tem svetu in si kuješ samozavestno prihodnost. Ko so me vprašali, kaj jaz menim o tem, sem jim odgovoril, da je meni, pri mojih letih, dovoljeno, da v to njihovo večnost ne verjamem,« je še povedal Šifrer.