Sting s simfoniki v Stožicah

V okviru svetovne turneje Symphonicity bo 10. junija ob 20. uri v ljubljanski Areni Stožice nastopil britanski glasbenik Sting s simfoničnim orkestrom. Doslej so potrjeni nastopi v Sloveniji, Franciji, Nemčiji, Italiji in Vzhodni Evropi.

Objavljeno
24. februar 2011 21.32
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Ljubljana - Sting je najbolj znan kot prvi glas in bas zasedbe The Police, ima pa tudi odlično samostojno kariero. Na turneji Symphonicity predstavlja svoje največje uspešnice, preoblečene v simfonične aranžmaje. Iz njegove bogate malhe uspešnic so Jorge Calandrelli, David Hartley, Michel Legrand, Rob Mathes, Vince Mendoza, Steven Mercurio, Bill Ross, Robert Sadin in Nicola Tescari najbolj znane pesmi predelali v orkestracije. Za turnejo so izbrali uspešnice skupine The Police, kot so Every Little Thing She Does Is Magic, Roxanne, Next To You in Every Breath You Take, kot tudi uspešnice iz Stingove dolgoletne samostojne kariere, kot so Englishman in New York, Fragile, Russians, If I Ever Lose My Faith in You, Fields Of Gold in Desert Rose. Poleg simfonikov Stinga na turneji spremljajo še Dominic Miller (njegov dolgoletni kitarist), Rhani Krija (dolgoletni vsestranski tolkalist), Jo Lawry (vokal) in Ira Coleman (bas).

Njegov prvi podvig na področju klasike je sovpadel z uspehom njegovega albuma Songs from the Labyrinth z interpretacijami glasbe iz 16. stoletja skladatelja Johna Dowlanda. Album je izdal leta 2006 pri nemški založbi Deutsche Grammophon. Po končani izjemno uspešni svetovni turneji ob ponovni združitvi skupine The Police se je Sting z najnovejšim albumom If On A Winter's Night ..., vrnil k prepletanju glasbenih žanrov.

Kot solo izvajalec in kot član skupine The Police je prejel kar 16 grammyjev, dve nagradi brit, eno golden globe nagrado, eno nagrado emmy, tri nominacije za oskarja, nagrado časopisa Billboard stoletja in nagrado za MusiCares osebnost leta 2004. Med drugim je tudi član Rock and Roll Hall of Fame in Songwriters Hall of Fame.

Deutsche Grammophon/Cherrytree records so kot dodatek k opevani Stingovi svetovni turneji izdali CD/DVD paket Live in Berlin, featuring the Royal Philharmonic Concert Orchestra, conducted by Steven Mercurio. Pod okriljem omenjene založbe je izšel tudi spremljevalni studijski album Symphonicities, ki je požel izjemne kritike številnih glasbenih poznavalcev.

Sting: Shape of my heart

Sting: posnetek z vaje