Štiri izjemne pevke na Ljubljanskem gradu

Severa Gjurin, Tinkara Kovač, Nuška Drašček in Katja Šulc bodo predstavile svoje ustvarjanje nekoliko drugače.

Objavljeno
10. september 2013 12.26
SEVERA GJURIN
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Na Ljubljanskem gradu so za jesensko glasbeno sezono pripravili cikel štirih koncertov z naslovom Ta glas. Štiri izjemne vokalistke Severa Gjurin, Tinkara Kovač, Nuška Drašček in Katja Šulc bodo s svojimi sodelavci predstavile kolaž različnih odtenkov čustev skozi »svoj glas«. Vsi koncerti bodo ob 20. uri v Stanovski dvorani.

Koncertni cikel Ta glas bo 24. septembra 2013 začela Severa Gjurin v družbi brata Gala. Večer bo klavirsko obarvan, subtilen in avtorski, pela bosta starejše in novejše pesmi z njunih samostojnih poti in skupnega sodelovanja ob spremljavi Mihe Krakerja, mandolina, kitara; Mateja Tekavčiča, bas; Domna Graceja, trobenta; Matije Krečiča, violina; Lenarta Krečiča, saksofon; Blaža Celarca, tolkala, in Marka Kragelnika, čelo.

Nato bo 22. oktobra s skupino Elevators (Jani Hace, bas, vokal; Davor Klarič, klaviature: Sergej Ranđelovič, bobni; Robert Pikl, glas, kitara) nastopila glasbenica, pevka, flavtistka, producentka, avtorica glasbe in besedil Tinkara Kovač. Večer na Ljubljanskem gradu bo vseboval repertoar obeh izvajalcev, zaigrali pa bodo tudi nekaj novih skladb, ki bodo napovedovale skupno sodelovanje na odrih in v studiu.

Večer francoskega šansona z Nuško Drašček se obeta 14. novembra. Ob spremljavi pianista Blaža Jurjevčiča se bo predstavila s svojim izborom šansonov v francoskem jeziku, ki ga Nuška skrbno neguje že od rane mladosti.

Zaključni koncert bo na sporedu 4. decembra, ko se bo predstavila vokalistka, ki se giblje med uglasbeno poezijo, sodobnim šansonom in sofisticiranim urbanim popom, Katja Šulc. Na njenem tokratnem samostojnem večeru, ki ga je poimenovala Nežnosti, bomo prisluhnili sodobnemu šansonu, zaznamovanem z ljubezensko poezijo in obarvanem z jazzom ob spremljavi Igorja Matkovića, trobenta; Blaža Jurjevčiča, klavir, in Roberta Jukiča, kontrabas.