Street Explosion: Nabor reperjev z Balkana na enem odru

Edo Maajka, Klemen Klemen, General Woo, Bad Copy in Kiša metaka bodo v petek zavzeli oder ljubljanske Cvetličarne.

Objavljeno
12. marec 2014 10.34
Posodobljeno
12. marec 2014 11.30
jsu/klemen klemen
N.K., Ljubljana
N.K., Ljubljana
Po dvanajstletni odsotnosti z ljubljanskih ulic se torej vrača Street Explosion, hip hop festival, ki bo v petek zvečer pokril vse zorne kote hiphopa in združil klepalce rim iz držav bivše Juge. Na odru se bodo tako zvrstili največja zvezda ex-yu hip-hopa Edo Maajka, trnowski Prešeren Klemen Klemen, legenda in začetnik hip-hop scene na Hrvaškem General Woo, beograjski hip-hop zajebanti Bad Copy in hip-hop senzacija Kiša metaka iz Splita.

Edu Maajki se bo na odru pridružil Frenkie, Klemen Klemen pripravlja show z live bandom, v živo se bodo s skladbo 'Bojkot' predstavili Doša, Laganee, Samo Boris, Brodii, Kosta in Mito.

Glavno dogajanje bo potekalo na dveh odrih, v enem delu celo na treh! DJ-ji in DJ kolektivi Don't Make New People, Yugovinil, DJ Dado, DJ Borka, DJ Bakto, DJ Nazim & DJ Bayo, DJ Ssf, DJ K'pow in DJ Woo-D se bodo predstavili s svojimi seti, breakdancerji pripravljajo breakdance battle, scratcherji pa že ogrevajo prste!

Breakdance battle

Na tekmovanju v breakdanceu se bo pomerilo osem izbranih plesalcev, štirje iz Slovenije ter štirje iz sosednje Hrvaške. V tekmovalnem formatu "seven2smoke", bodo plesalci ob glasbeni spremljavi analognega dvojca Woo-Dja na moog synthesizerju in G. Kodermana na bobnih, pokazali svoje najbolj izvirne gibe ter počastili tradicionalni "battle" na Street Explosionu. Bitko bo povezoval in koordiniral bboy ekspert Yamcha.

Graffiti Startup Jam

Ves dan pred dogodkom pa bodo za grafiti vejo hiphop kulture poskrbeli ljubljanska grafiterska ekipa 1107. S sprejanjem bodo začeli že ob 13. uri, grafiti veselica pa bo trajala do večera.

YU-GO! Ogrevanje večer prej v Kinu Šiška

Večer prej pa bo v Kinu Šiška na sporedu YU-GO! serialka, ki bo ozračje za petkov Street Explosion podkurila z beograjskimi prvaki metal/reggae crossoverja Eyesburn, eksplozivnim zagrebškim odgovorom na The Black Keys, skupino Gatuzo in domačo petardo večne Srečne mladine.