The National se vračajo

Ameriška alterrockovska skupina The National bo 6. julija nastopila v Ljubljanskih Križankah. To pa bo njihov drugi nastop v Sloveniji, saj so leta 2005 nastopili na Mediteran festival Izola v klub Shoto.

Objavljeno
08. marec 2011 10.09
Posodobljeno
08. marec 2011 10.19
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
V organizaciji agencije Simple Events bo 6. julija ob 21 uri, nastopila v Ljubljanskih Križankah ameriška rock skupina The National. Skupina je nastala v Cincinnatiju v ameriški zvezni državi Ohio leta 1999 in se je nato preselila v Brooklyn v New York. Vodilna ustvarjalna sila skupine je Matt Berninger, podporo pa mu nudita dva para bratov in sicer Aaron (basist, kitarist) in Bryce Dessner (klaviaturist, kitarist) ter Scott (basist, kitarist) in Bryan Devendorf (bobnar).

The National, so doslej izdali pet albumov The National (2001), Sad Songs for Dirty Lovers (2003), Alligator (2005), Boxer (2007) in High Violet (2010). Ljubljano bodo obiskalo v okviru turneje na kateri predstavljajo zadnjo studijsko ploščo High Violet, s katero so postali globalno zanimiva skupina. To pa bo njihov drugi nastop v Sloveniji, saj so leta 2005 nastopili na Mediteran festival Izola v klub Shoto. Kritiki so njihov nov album High Violet ocenili kot doslej njihovo najbolj dovršeno ploščo. Skupina pa se je uvrstila med trenutno najbolj zanimive ameriške rockovske skupine.

The National - Anyone's Ghost (nastop v živo)

The National - Mistaken For Strangers

The National - Bloodbuzz Ohio