The Tide predstavljajo nov album

V soboto bo zasedba v ljubljanskem Siti Teatru predstavila nove pesmi z albuma Landings.

Objavljeno
18. september 2014 14.11
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Od prejšnjega albuma skupine The Tide (Tomaž Štular, glas; Janez Šter, kitara; Drejc Pogačnik, klaviature; Dejan Osterman, baskitara, Martin Pogačnik, bobni) so minila štiri leta. Ob desetletnici delovanja pa je ta kranjska rockovska zasedba pripravila nov album Landings, ki ga bo predstavila v soboto, 20. septembra, v ljubljanskem SiTi Teatru. Na njem je devet novih pesmi odpetih v angleščini in dva remiksa, album pa so napovedali s singlom in videom za nekoliko countryjevsko Roll The Dice. Album bodo obiskovalci predstavitvenega koncerta prejeli zastonj.

Člani skupine pravijo, da je to njihov najbolj zrel album do sedaj. Hkrati dodajajo, da imajo še veliko za povedati. »Mogoče lahko v prihodnosti pričakujete nekaj povsem drugačnega, saj smo ugotovili, da na tak način lahko ustvarjamo celo življenje.«

Tretji studijski album je skupina The Tide intenzivno ustvarjala zadnji dve leti. »Ta album bo zaključil 10 letno zgodbo pri The Tide in obrnil nov list za novo desetletje ustvarjanja. Odgovori o naši prihodnosti se skrivajo v izgubljenih tujih kovčkih na postajališčih, kjer še nismo bili,« pravijo nekoliko enigmatično člani skupine.

Devetim skladbam na albumu sta dodana še dva remiksa (Echoes In Shoes, Lay Me Down), za katera sta poskrbela Aldo Ivančič in Matjaž Moraus Zdešar, prav tako pa je v eni od pesmi k Tomažu Štularju vokalno pristopila pevka Emilia Debska Mirčič (Ring Bell).