The Tide so pristali

Predstavitev tretjega studijskega albuma Landings v SiTi Teatru.

Objavljeno
21. september 2014 14.21
The Tide
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Kranjska rockovska zasedba The Tide v postavi Tomaž Štular, glas; Janez Šter, kitara; Drejc Pogačnik, klaviature; Dejan Osterman, baskitara, in Boštjan Gradišek, bobni, je ob desetletnici delovanja izdala svoj tretji studijski album Landings in zanj pripravila prav posebno predstavitev. V petek s pristanki in igranjem na različnih koncih Slovenije in sinoči v ljubljanskim SiTi Teatru, kjer so album tudi v celoti odigrali.

Album je uradno izšel sinoči, na njem pa je devet novih pesmi odpetih v angleščini in dva remiksa (Echoes In Shoes, Lay Me Down), za katera sta poskrbela Aldo Ivančič in Matjaž Moraus Zdešar. Svoj nov studijski izdelek pa so napovedali s singlom in videom za nekoliko countryjevsko sklasbo Roll The Dice.

Album so obiskovalci predstavitvenega koncerta prejeli skupaj z vstopnico, zanimanje zanj in za skupino pa so The Tide vzbudili že v petek, ko so s celodnevno promocijsko dejavnostjo prek nacionalnega radia in portala MMC ter letenjem in pristajanjem s Pipistrelovim letalom. Tako so nastopili v studio Vala 202, na brniškem letališču in Kulturnem središču evropskih vesoljskih tehnologij v kraju Vitanje.

Tudi na novem albumu Landing zasedba, ki je že prej izdala albuma Love & Trust (2006) in Kings of the Hill (2010), še naprej nadaljujejo raziskovanje izrazne možnosti rocka v nekoliko bolj alternativnih oblikah, ki ga prepoznavno obarva pevec Štularja. Še vedno poje v angleščini in tudi za ta album je treba poudariti bogato in posebno lično oblikovan ovitek albuma, kar je med drugim tudi postalo prepoznavni znak zasedbe The Tide, ki sodeluje z oblikovalskim parom Kitsch Nitsch.

Skupina na svoji poti ostaja zvesta rockovski izraznosti, glasbeni precizosti in predanosti svoji glasbi, kar so člani pokazali tudi na sinočnjem koncertu v ljubljanskem SiTi Teatru.