Umetnico Evo Petrič povabili v New York

Slovensko multimedijsko umetnico Evo Petrič je znana newyorška galerija Walter Wickiser povabila k sodelovanju na razstavi treh umetnic. Razstavo bodo odprli v petek 25. februarja.

Objavljeno
22. februar 2011 20.57
M. Z., kultura
M. Z., kultura
Znana newyorška galerija Walter Wickiser v New Yorku (predel Chelsea, 210 Eleventh Avenue, Suite 303, med 24 th in 25th Street,NY 10001) je povabila slovensko multimedijsko umetnico Evo Petrič, da s svojimi deli sodeluje na razstavi treh umetnic, in sicer z zelo znano umetnico s Finske Soile Yli-Mäyry in z Lindo Plotkin, umetnico iz New Yorka.

Za Petričevo je to povabilo veliko priznanje in spodbuda za delo naprej, saj se ne zgodi pogosto, da bi kakšna newyorška galerija povabila kakega mladega umetnika in iz likovno umetniško skoraj neznane Slovenije. Razstavo bodo odprli 25. februarja. Glede na to, da bo v prvih dneh marca New York v znamenju sodobne umetnosti, saj bosta potekala znameniti SCOPE in Armory show, bo najbrž tam moč videti tudi kak obraz iz Slovenije, sicer pa iz vsega likovnega sveta. Razstava bo na ogled do 6. aprila.