Umrla je slovenska glasbenica Simona Weiss

Pevka je v 53. letu starosti izgubila bitko z rakom.

Objavljeno
19. december 2015 10.42
weiss simona

Ljubljana – V 53. letu je po hudi bolezni umrla priljubljena pevka Simona Weiss, poroča spletni portal 24ur.com. Weissova je v karieri posnela 20 albumov, več kot 200 pesmi, prodala pa je tudi več kot pol milijona plošč. Po izobrazbi je bila diplomirana univerzitetna psihologinja in je pomagala otrokom z avtističnimi motnjami.

Pevka, ki jo je javnost v 90. letih prejšnjega stoletja poimenovala »kraljica ljudskih src«, je prodala več kot pol milijona plošč in kaset ter navduševala z uspešnicami, kot so Mati, Pet poljubov, Tisoč želja in Vzela sem si Štajerca. Z glasbene scene se je umaknila pred desetletjem, nato pa se posvetila dobrodelnosti, pomoči otrokom z avtističnimi motnjami ter svoji družini, še poročanje portala 24ur povzema STA.

Pevkini domači – mož Goran Šarac ter sinova Simon in Rene so na družbenem omrežju facebook zapisali, da je »utihnil angelski glas in zaspalo zlato srce« njihove mame in soproge.

Pevko Damjano Golavšek je vest o smrti enako stare kolegice globoko pretresla. Kot je povedala za STA, je vedela, da je Weissova že dolgo hudo bolna, a je ves čas upala, da ji bo uspelo bolezen premagati. Čeprav je Weissova umrla, po mnenju Golavškove bitke z življenjem ni izgubila. »Veliko je naredila za druge ljudi, zato bo po dobrih delih še naprej živela,« je pojasnila.