V Londonu odkrili spomenik Amy Winehouse

Množica ljudi, ki so na odkritje kipa prišli celo s Havajev, se je poklonila talentirani glasbenici.

Objavljeno
15. september 2014 13.49
Britain Winehouse
Je. K., kultura
Je. K., kultura

Pevka Amy Winehouse, ki je pred tremi leti umrla zaradi zastrupitve z alkoholom, je te dni dobila svoj spomenik, poroča Guardian. V angleški prestolnici, natančneje v srcu Stable Marketa v Camdenu, ki ga je imela glasbenica zelo rada, so ji postavili bronasti kip.

Kipar Scott Eaton je v skulpturi zajel vse najbolj prepoznavne poteze pevke, od njene visoko dvignjene pričeske in tipične oprave do verižice z obeskom Davidove zvezde in vrtnico v laseh.

Odkritje spomenika je včeraj pričakala množica navdušencev pevke, ki so se na dogodek pripeljali od vsepovsod, celo s Havajev.

Oče preminule pevke Mitch Winehouse je ob tej priložnosti dejal: »Ljudje, ki so še med nami, ne dobivajo spomenikov, tako da ta skulptura poudarja dejstvo, da je fizično ni več med nami, a da nas obenem v duhu ne bo nikoli zapustila.« In še dodaja: »Občasno jo bom prišel obiskat. Sprva mi je bilo težko videti kip, a se počasi privajam nanj. Izgleda res lepo.«

Janis, Amyjina mati, je prav tako prisostvovala odkritju kipa. »Veseli me, da je skulptura uspela, ker lahko v njej prepoznate Amy. To se je zgodilo malo prezgodaj, a pri tem nismo imeli moči − kljub vsemu smo ponosni. Camden je Amyjin prostor, sem spada.«