V živo: tekmovanje mladih glasbenikov v Mariboru

Danes ob 9:30 se je začelo 40. tekmovanje mladih glasbenikov Temsig, ki bo do 24. marca potekalo v Mariboru, Krškem, Novem mestu in Brežicah. Nastope v disciplini klavirski duo, ki potekajo danes in jutri dopoldne, je mogoče spremljati v živo, kar je omogočil Konservatorij Maribor.

Objavljeno
14. marec 2011 08.56
Posodobljeno
14. marec 2011 08.56
T. L., delo.si
T. L., delo.si
Tekmovanje Temsig je namenjeno odkrivanju in spodbujanju nadarjenih učencev, omogočanju najboljšim, da se udeležijo državnih oziroma mednarodnih tekmovanj in koncertov in se usmerijo v nadaljnje glasbeno ali baletno izobraževanje.

Tekmovanja se lahko udeležijo mladi glasbeniki in baletni plesalci, ki se izobražujejo v slovenskih javnih in zasebnih glasbenih šolah, konservatorijih za glasbo in balet oziroma umetniških gimnazijah, na akademiji za glasbo, učenci slovenskih glasbenih šol v zamejstvu ter slovenski državljani, ki se šolajo v tujini ali si znanje pridobivajo kako drugače.

Posamezen tekmovalec lahko na istem tekmovanju tekmuje v dveh različnih tekmovalnih disciplinah. Tekmovalci se pomerijio v naslednjih disciplinah, klavir, orgle, harmonika, violina, viola, violončelo, kontrabas, harfa, kitara, flavta, oboa, klarinet, saksofon, fagot, kljunasta flavta, rog, trobenta, pozavna, tuba, tolkala, petje, solfeggio, kitarski duo, klavirski duo, komorne skupine z godali in klavirjem, komorne skupine s pihali, komorne skupine s trobili in balet.

Letos mladi glasbeniki tekmujejo v disciplinah rog, trobenta, pozavna, tuba, evfonij, tolkala, harmonika, komorne skupine z godali, klavirski duo in kitarski duo. Urnik tekmovanja najdete na spletni strani TEMSIG.

Prireditelja tekmovanja sta Zveza slovenskih glasbenih šol in Komisija za tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov in baletnih plesalcev v sodelovanju z glasbenimi šolami.

 

Spremljajte nastope v disciplini klavirski duo V ŽIVO