Visoko v nebo gre skupina Leonart

Zvečer bo ta zasedba v ljubljanskem Orto baru predstavila svoj prvenec.

Objavljeno
19. oktober 2016 13.39
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Mariborska skupina Leonart je v začetku oktobra izdala svoj prvi album z naslovom Visoko v nebo, ki ga predstavlja po Sloveniji. Zvečer ga bo ob 21. uri predstavila tudi v ljubljanskem Orto baru.

Zasedba deluje v postavi Sebastijan Lukovnjak (vokal, kitara, klaviature), Andrej Knehtl (kitara, spremljevalni vokal), Martin Počkar (baskitara, spremljevalni glas) in Marko Brvar (bobni). Gotovo je zasedba Leonart ena zanimivejših novejših rockovskih zasedb, ki igra sicer radijsko prijazno glasbo, vendar pa se pri tem tega ne loteva na silo všečno. Album je nastajal več kot dve leti, saj so redno snemali v studiu in vsakič pustili pesmi za nekaj časa »odležati in zoreti v predalu«. Pravijo, da so veliko kreativno svobodo prepustili tudi producentu Martinu Bezjaku (Happy Ol' McWeasel, Bilbi, Trash Candy).

Na prvencu Visoko v nebo je deset pesmi, kar štirje singli (Nora noč, Moje mesto, Podoknica, Nov dan) pa so album tudi napovedali tudi v obliki videospotov. Glasba, besedilo in aranžamji so delo članov zasedbe, le besedilo za Moje mesto je napisal Kajetan Kovič in ga posvetil Mariboru. Ob začetku promocije albuma so predstavili tudi novi radijski singel z naslovom Danes me ni, ki je nekoliko bolj rockovski.