Voxon a cappella festival

V petek, 5. in v soboto, 6. maja bo v Pliberku parada vokalne glasbe.

Objavljeno
04. maj 2017 14.38
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Jutri in v soboto bo v Pliberku v sosednji Avstriji dvojni praznik a capella glasbe, saj bodo oba večera zaplolnili s svojim programom ameriška a capella country zasedba Home Free, koroški organizatorji tega že tradicionalnega a capella festivala Voxon in poseben gost Christian Hölbling.

Peta izdaja Voxon a cappella festivala bo posebna glasbeno-kulturna poslastica. Koroška vokalna zasedba Voxon, ki je nedavno s Perpetuumom Jazzile v Jufa-Areni navdušila številne obiskovalce, je pripravila nov program. Priljubljeni avstrijski kabaretist Christian Hölbling, pa bo humoristično povezova oba skoraj identična večera katerih vrhunec bo nastop ameriške vokalne country senzacije. Zasedba Home Free je v preteklih treh letih prodala več kot 250.000 zgoščenk, na Youtubu pa je imela nad 140 milijonov klikov in pri koncertih po vsem svetu navdušila nad 150.000 obiskovalcev. S svojimi ekstravagantnimi country standardi redno osvajajo prva mesta Billboardove lestvice. Leta 2015 so objavili album z naslovom Country Evolution, ki je pristala na 4. mestu Billboard country lestvice, leta 2016 pa Full Of (Even More) Cheer, s katero so pristali na 2. mestu lestvice.

Avstrijska vokalna zasedba Voxon je bil ustanovljena leta 2007 in je nasledila skupino Vox, ki je nastala 1994 in je posnela tri albume. Leta 2010 so Voxon objavili prvi album. Repertoar skupine obsega avtorske sklabe in lastne priredbe v več jezikih. Voxon a cappella Festival, ki ga organizirajo od leta 2012, vsako leto privabi v Pliberk številne goste. Doslej so na festivalu sodelovale skupine iz Nemčije, Slovenije, Italije in ZDA.