Željko Bebek prihaja v Križanke

Pevec skupine Bijelo dugme bo septembra nastopil v Ljubljani.

Objavljeno
12. marec 2018 16.15
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Marsikdo je na nedavnem koncertu skupine Bijelo dugme pogrešal pevca te zasedbe Željka Bebeka, kajti njegova naslednika sta le pritisnila piko na koncu zgodbe o tej skupini. Zato pa prihaja na samostojen koncert, ki bo v ljubljanskih Križankah 21. septembra.

Zagotovo je Željko Bebek eden najbolj prepoznavnih glasbenikov v državah, nastalih iz republik nekdanje Jugoslavije. Njegova razgibana kariera traja že več kot 40 let. Za letos je napovedal regionalno koncertno turnejo Ono nešto naše ob izidu istoimenskega albuma. Začel jo je 8. marca z razprodanim koncertom v dvorani Cibona v Zagrebu ter navdušil občinstvo s kar tri ure trajajočim koncertom, na odru pa so se mu pridružili tudi številni gosti.

Na turneji bo nastopil s skupino v razširjeni zasedbi, spremljala ga bo namreč še godalna in pihalna sekcija. S producentom in avtorjem Branimirjem Mihaljevićem sta skrbno pripravila koncertni repertoar. Slišati bo pesmi z novega albuma Ono nešto naše ter tudi znamenite pesmi iz dolgoletne kariere, tako samostojne kot s skupino Bijelo dugme. Izvedel pa bo tudi uspešnico Jabuke i vino, ki jo je pred 35 leti posnel s skupino Zana.

»Na turneji bom zapel pesmi, ki jih že dolgo nisem. Med njimi je pesem Jabuke i vino. Ker je ta pesem duet, je nisem mogel izvajati na klubskih koncertih, zato sem se odločil, da bo pesem del koncertnega repertoarja na turneji. Pri pesmi se mi bo pridružila mlada pevka Franka Batelić. Zelo jo spoštujem in cenim ter ji napovedujem svetlo prihodnost. To bo zanimiv spoj, ki bo pesem predstavil v novi luči,« je je še povedal Bebek.