Znan program za Schengenfest

»Vedno večji, vedno bolj sexy,« pravijo organizatorji festivala ob državni meji.

Objavljeno
18. junij 2014 16.25
press*Schengenfest
Delo.si
Delo.si

Letošnji Schengenfest bo še za en dan daljši, saj so organizatorji sklenili, da ne bo potekal le ob koncu tedna, ampak se bo začel že v četrtek, zadnjega julijskega dne. Novost je tudi, da v prodaji eno-, dvo-, tri- in štiridnevne vstopnice.

Poleg tega so letos preseliti kamp pod vznožje hriba, kjer je bilo prej prizorišče dogodkov, neposredno ob plaži reke Kolpe, kjer za naravno senco skrbi omenjeni hrib in drevesa ob Kolpi, prizorišče pa bo letos tam, kjer je bil prejšnja leta kamp.

Najbolj neučakani tako že odštevajo dneve do sedmega festivala zvoka, sonca in zabave.

 

Program:

V četrtek, 31. julija, na dodatni dan, bodo nastopili Vlado Kreslin in Mali bogovi, 2B in FCKN DJ'S.

V petek, na večer, pri katerem sodelujejo organizatorji s Kinom Šiška, boste lahko na Glavnem odru videli skupine Die Antwoord, Laibach, Kiril Djaikovski, Moveknowledgement, Kuga in High 5. Na Elektro odru se bodo zvrstili Klangkarussell, DJ Zeds & Rootsinsession Sound, Felis Catus & Softskinson (DMNP), Nati Katchi in S.H.U. S.H.U.

V soboto bodo glavni oder zasedli vrhunski 2CELLOS, Bajaga & Instruktori, Zmelkoow, StrojMachine, Čao Potrorož, Pankreas in Ice on Fire.  Na Elektro odru boste lahko zaplesali ob glasbi Loadstar & MC Jakes, HEX, Danaja, TRDEE in Milk Drinkers.

Zadnji festivalski dan, v nedeljo, 3. avgusta, pa prihajajo na glavni oder dolgo pričakovani HIM in Morcheeba, nato MUFF, Zebra Dots, The Ufoslavians in Top Stripper. Na Elektro odru pa bosta ploščke sukala sloviti Valentino Kanzyani in Beltek.