Greva na koncert?

Delo.si podarja vstopnice za koncert Nena Belana. Prvi štirje, ki bodo do 12. ure poslali mail na naslov internet@delo.si, s pripisom Neno Belan, bodo dobili 2 vstopnici za koncert 9. septembra ob 20.30 v Križankah.

Objavljeno
02. september 2009 10.52
D. S.
D. S.
Ljubljana - Delo.si podarja vstopnice za koncert Nena Belana. Prvi štirje, ki bodo do 12. ure poslali mail na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., s pripisom Neno Belan, bodo dobili 2 vstopnici za koncert 9. septembra ob 20.30 v Križankah. Na koncertu bodo nastopili tudi posebni gostje, in sicer Tinkara Kovač, Vlado Kreslin, skupina Kingston in Massimo.

Neno Belan že vrsto let ustvarja na prvi pogled enostavne in nalezljive melodije, ki pa so v svoji biti zelo kompleksne in pevsko zahtevne. Mešanje elementov urbanega in tradicionalnega, modernih ritmov in klasičnih napevov dalmatinskih klap vzpostavlja svojevrstno atmosfero in izvrstno ozadje Belanovem izjemnem vokalu. Zasledimo lahko tudi žanrske značilnosti pop-rocka, ki jih brez orkestralnih vložkov, posebnih učinkov in kičastih aranžmajev ustvarja spremljevalna skupina Fiumens, s katerimi se na trenutke vrača v zvok osemdesetih.

 

Realno gledano je Neno Belan, poleg Gibonnija, največji hrvaški še živeči kantavtor urbane popularne glasbe. Njegov vnovičen veliki vzlet zadnjih sezon lahko potrdi z hit albumom Rijeka snova, ki je lani prejel nagrado Porin za najboljši pop album, istoimenski singel je bil največkrat predvajana skladba na Hrvaškem leta 2008, s številnimi zmagami na festivalih, razprodanimi koncerti in še bi lahko naštevali. Če ob tem omenimo, da je Neno Belan letošnji veliki zmagovalec Porinov ter da je skupaj z Massimom prejel nagrado za najboljšo skladbo leta, Zar više nema nas, je več kot jasno, da govorimo o glasbeniku, ki že vrsto let podira številne rekorde.

 

Neno Belan je eden od tistih izvajalcev, ki si dejansko zaslužijo, da javnost prepozna njihovo celotno glasbeno pot - od skupine Đavoli, preko solo kariere in ustvarjanja pesmi za druge izvajalce, vse do večletnega sobivanja z odličnimi Fiumensi.


Za vse obiskovalce Križank bo Ne4no Belan pripravil poseben program velikih uspešnic, ki ga spremljajo že skozi več generacij. Vino noći, Ja volim je, Dugo toplo ljeto, Stojim na kantunu, Ponoća zvona, Divojka s juga, Sunčan dan, Pričaj mi o ljubavi, Bambina, Ostani uz mene, Galeb in Ivona so danes del splošne kulture, ne samo hrvaške in regionalne. Dovršene pesmi mediteranskega pop rocka so napisane z najbolj prepoznavnim rokopisom avtorja, ki bi že sedaj lahko brez dvoma prejel nagrado za življenjsko delo. Neno Belan je tako eden izmed izvajalcev, ki dvigujejo kvaliteto hrvaške popularne glasbe na najvišji nivo.