Halid Bešlić takoj za U2

Bosanski glasbeni zvezdnik Halid Bešlić je pred koncertoma v Zagrebu povzročil pravo evforijo. Vstopnice za koncert so pošle v enem tednu, hitreje so doslej razprodali le koncert skupine U2.

Objavljeno
01. oktober 2009 14.35
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Zagreb - Prvi oktobrski zagrebški koncert pevca narodne glasbe Halida Bešlića v zagrebški Areni 23. oktobra so razprodali v enem tednu. Hitreje so razprodali le vstopnice za stadionski koncert rockovske skupine U2. Obisk Bešlićevega koncerta so napovedale številne osebnosti iz hrvaškega javnega življenja, od politikov do nogometašev.

 

Kot je poročal današnji Jutrani list, je med pogovorom njihove novinarke z Bešlićem v zagrebškem hotelu West In pevca iz BiH prisrčno prišel pozdravit tudi hrvaški predsednik Stipe Mesić. "To ni bilo navadno, slučajno srečanje dveh znancev, temveč objem z veliko emocij dveh prijateljev, ki se nista videla dolgo časa, medsebojno pa se neizmerno spoštujeta," piše časnik. Dodaja, da je obisk koncerta napovedal eden izmed Mesićevih svetovalcev, Budimir Lončar.

 

"Bešlić je verjetno edini pevec narodne glasbe na teh prostorih, ki se ga ne sramujejo pozdraviti niti njegove glasbe javno poslušati vsi - od politikov, vojaškega vrha, gospodarstvenikov do ostalih pevcev," poudarja časnik.

 

Pevca je na sredini novinarski konferenci prišel pozdravit tudi zagrebški župan Milan Bandić, Bešlić pa se je odločil, da bo približno 13.500 evrov zaslužka od koncertov vplačal skladu za obolele od cerebrovaskularnih bolesti, ki jo je utemeljil ravno Bandić.

 

Potem ko so razprodali približno 20.000 vstopnic za prvi koncert, so se v Zagrebu odločili za drugi Bešlićev koncert, in sicer 24. oktobra. Obisk enega izmed koncertov pa so med ostalimi napovedali bivši hrvaški premier in sedanji predsednik hrvaškega olimpijskega komiteja Zlatko Mateša, potem bivši minister za znanost Dragan Primorac ter številni hrvaški igralci, pevci in športniki.

 

Jutarnji list poudarja, da je Bešlić postal družbeni fenomen, posebej potem, ko si je opomogel od posledic hude prometne nesreče. Še vedno težko govori, ker so mu operirali jezik, sicer pa s petjem nima nobenih problemov, je še izpostavil časnik. Spominja, da je bil do pred kratkim Bešlić nezaželen na Hrvaškem, saj so veteranska združenja poskusila preprečiti njegov humanitarni koncert v Kaštelih pri Splitu leta 2006.